ibquery i ibdatasetmi

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
meron06
Üye

ibquery i ibdatasetmi

Mesaj gönderen meron06 »

Arkadaşlar.sel.al. bayramınız mubarek olsun.kafama takılan bi soru sormak istiyorum.ben projelerimde ibquery,ibtransaction,bidatabase,ibupdatesql kullanıyorum.vt firebird.sizce ibquery mi yoksa ibdatasetmi daha iyi hangisi kullanılmalı.bunun hakkında konuşutuğum arkadaşlar hep farklı şeyler söylediler.ibdatasetin dah aiyi olduğunu ibquery inin daha iyi olduğunu savunan arkadaşlar var.performans için hangisi daha ideal.
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

a.s ( sanırım sel.al selamıun aleykum demek) a.s de aleykum selam

IBQery ile IBdateset -farklı componentler.

Querylerde IBQuery kullan. Database baglantılarda yani kayıtlarda ve Table baglantılarında IBdataset kullan.
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

biliyorum ben hertürlü işimde query i kullanıyorum.yeni kayıt ekleme silme değiştirme tüm işleridme querykullanıyorum.öğrenmek istediğim şey queryi bu aamaçlarda kullanmak mantıklımı yoksa ibdataset dahamı iyi .
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Mesaj gönderen musti »

Query = Sorgulama
DataSet=Database işlemleri (UPDATE,Delete,Insert)
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

IBDataset=IBQuery+IBUpdateSQl bildiğim kadarıyla fark olmaz.IBdataset kullanmak belki şu açıdan farklıdır.Birde farklı bir updatesql nesnesi ihtiyazcı bulunmuyor zaten içinde var.Yani daha derli toplu.
Kullanıcı avatarı
Terminator
Üye

Mesaj gönderen Terminator »

Eğer sadece tablodan kayıtları getirip hesaplamak-dökmek için işlem yapacaksan query kullanıp tek yönlü tanımlaman daha doğru olur.
datasetleri verileri düzenlemek için yaratıldığından, getirdiğin tüm kayıtlar bufferda tutulur. yani ileri geri gezme olasılığını karşılaması gerekecektir.
bu nedenle datasetler daha fazla kaynak tüketecektir. yani birkaç milyon kayıtlık bir tabloya tanımladığın kısıtlamasız bir datasette last çeken bir kullanıcı hem kendi istasyonunu hem de trafiği felç edecektir.
Firebird Foundation Member #208
http://www.firebirdsql.org
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

meron06 yazdı:biliyorum ben hertürlü işimde query i kullanıyorum.yeni kayıt ekleme silme değiştirme tüm işleridme querykullanıyorum.öğrenmek istediğim şey queryi bu aamaçlarda kullanmak mantıklımı yoksa ibdataset dahamı iyi .
eğer ibdataset bileşenini incelersen oda querylerle çalışıyor.
insertsql,deletesql,modifysql,selectsql sonuçta gene sqllerle çalışıyorsun. dbgridde güncellemelerde otomatik yapılıyor yanlız generatorlere dikkat etmen gerekir.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim