ibquery i ibdatasetmi
ibquery i ibdatasetmi
Arkadaşlar.sel.al. bayramınız mubarek olsun.kafama takılan bi soru sormak istiyorum.ben projelerimde ibquery,ibtransaction,bidatabase,ibupdatesql kullanıyorum.vt firebird.sizce ibquery mi yoksa ibdatasetmi daha iyi hangisi kullanılmalı.bunun hakkında konuşutuğum arkadaşlar hep farklı şeyler söylediler.ibdatasetin dah aiyi olduğunu ibquery inin daha iyi olduğunu savunan arkadaşlar var.performans için hangisi daha ideal.
- Terminator
- Üye
Eğer sadece tablodan kayıtları getirip hesaplamak-dökmek için işlem yapacaksan query kullanıp tek yönlü tanımlaman daha doğru olur.
datasetleri verileri düzenlemek için yaratıldığından, getirdiğin tüm kayıtlar bufferda tutulur. yani ileri geri gezme olasılığını karşılaması gerekecektir.
bu nedenle datasetler daha fazla kaynak tüketecektir. yani birkaç milyon kayıtlık bir tabloya tanımladığın kısıtlamasız bir datasette last çeken bir kullanıcı hem kendi istasyonunu hem de trafiği felç edecektir.
datasetleri verileri düzenlemek için yaratıldığından, getirdiğin tüm kayıtlar bufferda tutulur. yani ileri geri gezme olasılığını karşılaması gerekecektir.
bu nedenle datasetler daha fazla kaynak tüketecektir. yani birkaç milyon kayıtlık bir tabloya tanımladığın kısıtlamasız bir datasette last çeken bir kullanıcı hem kendi istasyonunu hem de trafiği felç edecektir.
Firebird Foundation Member #208
http://www.firebirdsql.org
http://www.firebirdsql.org
eğer ibdataset bileşenini incelersen oda querylerle çalışıyor.meron06 yazdı:biliyorum ben hertürlü işimde query i kullanıyorum.yeni kayıt ekleme silme değiştirme tüm işleridme querykullanıyorum.öğrenmek istediğim şey queryi bu aamaçlarda kullanmak mantıklımı yoksa ibdataset dahamı iyi .
insertsql,deletesql,modifysql,selectsql sonuçta gene sqllerle çalışıyorsun. dbgridde güncellemelerde otomatik yapılıyor yanlız generatorlere dikkat etmen gerekir.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim