Delphi ile serverda sorun
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphi ile serverda sorun
Arkadaşlar delphide server ve client tasarladım fakat internet kafe gibi yerlerden birçok bağlantı olduğu zaman servera ve client koptuğunda hangisinin koptuğunu bulamıyorum.çünkü ipden başka bir şey ile işlem yapamıyorum.bunun için farklı bir çözüm yolu varmı?? 

-
- Üye
-
- Üye
İlk aklıma gelen ethernet id lerine göre timer ile belli bi zamanda kontrol olabilir gibi geliyor. Ki bu tabi ip ye farklı bi alternatif olarak aşşa yukarı aynı mantık.
Yada dinamik bi table oluşturulur login ve logout işlemleri buradan takip edilir. Ama her halükarda soket haricinde zaman kontrolu yapılması gerekir gibi gelyor.
Yada dinamik bi table oluşturulur login ve logout işlemleri buradan takip edilir. Ama her halükarda soket haricinde zaman kontrolu yapılması gerekir gibi gelyor.
Tserversocket kullandım server için, client için flash kullandım.herşey normal şekilde çalışabiliyor.fakat tek sorun aynı ip üzerinden birçok makinanın bağlanması ile karışıyor.Çünkü işlemlerimi ip adresine göre yapıyorum.Örneğin client koptuğunda Listview içinden silmek istiyorum.fakat bir ipden birden fazla olduğu için hata veriyor.Çözüm nedir?
Yapılabilecek birçok çözüm var:
Her client'ın farklı porttan bağlanmasını sağlarsın. Pek iyi bir çözüm değil.
Handshake esnasında (client bağlantı kurmaya çalışırken) client'a bir rastgele numara verirsin ve bunu bildirirsin. Client yaptığı her işlemde bu numarayı da gönderir. Böylece her client'ı ayırabilirsin. Client'lara PING mesajı gönderirsin. Belirli bir süre içinde yanıt vermeyenler kopmuş demektir.
Her client'ın farklı porttan bağlanmasını sağlarsın. Pek iyi bir çözüm değil.
Handshake esnasında (client bağlantı kurmaya çalışırken) client'a bir rastgele numara verirsin ve bunu bildirirsin. Client yaptığı her işlemde bu numarayı da gönderir. Böylece her client'ı ayırabilirsin. Client'lara PING mesajı gönderirsin. Belirli bir süre içinde yanıt vermeyenler kopmuş demektir.
selam
aynı IP ile birden fazla makina olması network yapısına tamamiyle ters değil mi? sorun bu olabilir mi? acaba...
yani serverın farklı makineleri tespit edebilmesi ip port ve fiziksel adresleriyle sağlanıyorsa, ana makine nasıl aynı IP de farklı cihazları ayır edebilsin ki???
saygılar..
not: bu söylediklerim local alanda geçerli eğer bir wide (genel ) ağ varsa clientlar routerın IP si ile bağlanırlar...
aynı IP ile birden fazla makina olması network yapısına tamamiyle ters değil mi? sorun bu olabilir mi? acaba...
yani serverın farklı makineleri tespit edebilmesi ip port ve fiziksel adresleriyle sağlanıyorsa, ana makine nasıl aynı IP de farklı cihazları ayır edebilsin ki???
saygılar..
not: bu söylediklerim local alanda geçerli eğer bir wide (genel ) ağ varsa clientlar routerın IP si ile bağlanırlar...
balıkçıdan balık isteme, balık tutmayı öğretmesini iste....