Delphi ile serverda sorun

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
lovecraft
Üye
İletişim:

Delphi ile serverda sorun

Mesaj gönderen lovecraft »

Arkadaşlar delphide server ve client tasarladım fakat internet kafe gibi yerlerden birçok bağlantı olduğu zaman servera ve client koptuğunda hangisinin koptuğunu bulamıyorum.çünkü ipden başka bir şey ile işlem yapamıyorum.bunun için farklı bir çözüm yolu varmı?? :roll:
turkcanfidan
Üye

Mesaj gönderen turkcanfidan »

Belki server da bir table da log kaydı şeklinde bilgileri tutabilirsin. Bir terminal ilk bağlandığında kendini table a ekler. en son bağlandığı saati kaydeder. bunu belli bir peryot da tazeler. süre limiti aşmışsa koptuğunu anlayabilirsin.
Kullanıcı avatarı
lovecraft
Üye
İletişim:

başka bir yolu yokmu peki yapılan programlarda bunun için kolay bir yol yapılmıştır sanırım? bu sorun göz ardı edilmiş olamaz :(
turkcanfidan
Üye

Mesaj gönderen turkcanfidan »

Socket kullanıyorsan belli bir peryotta (timer) yoklama çekebilirsin. Mesajın belli bir formatı olur mesela mesaj olarak "#yoklama#" dedin mi "#TERMINAL1#" cevabını verir. cevap gelmezse koptuğunu anlarsın.

.
Kullanıcı avatarı
lovecraft
Üye
İletişim:

çok sağol abi ama başka yol bilen yokmu??
heskin35
Üye

Mesaj gönderen heskin35 »

İlk aklıma gelen ethernet id lerine göre timer ile belli bi zamanda kontrol olabilir gibi geliyor. Ki bu tabi ip ye farklı bi alternatif olarak aşşa yukarı aynı mantık.
Yada dinamik bi table oluşturulur login ve logout işlemleri buradan takip edilir. Ama her halükarda soket haricinde zaman kontrolu yapılması gerekir gibi gelyor.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Daha fazla yardımcı olabilirim ancak yazılımının ne yaptığını anlamadım, hangi bileşenleri kullandığını bilmiyorum. Çok çok yetersiz bilgi vermişsin.
Kullanıcı avatarı
lovecraft
Üye
İletişim:

Tserversocket kullandım server için, client için flash kullandım.herşey normal şekilde çalışabiliyor.fakat tek sorun aynı ip üzerinden birçok makinanın bağlanması ile karışıyor.Çünkü işlemlerimi ip adresine göre yapıyorum.Örneğin client koptuğunda Listview içinden silmek istiyorum.fakat bir ipden birden fazla olduğu için hata veriyor.Çözüm nedir?
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Yapılabilecek birçok çözüm var:

Her client'ın farklı porttan bağlanmasını sağlarsın. Pek iyi bir çözüm değil.

Handshake esnasında (client bağlantı kurmaya çalışırken) client'a bir rastgele numara verirsin ve bunu bildirirsin. Client yaptığı her işlemde bu numarayı da gönderir. Böylece her client'ı ayırabilirsin. Client'lara PING mesajı gönderirsin. Belirli bir süre içinde yanıt vermeyenler kopmuş demektir.
Kullanıcı avatarı
lovecraft
Üye
İletişim:

şöyle söyleyeyim bu bir tavla uygulaması olacağı için anlık takip etmem gerekiyor.Yani daha hızlı bir yöntem gerekiyor
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Yöntemin yavaş olacağına dair bir intibayı nasıl elde ettin? Denedin mi?
kutal
Üye

Mesaj gönderen kutal »

selam

aynı IP ile birden fazla makina olması network yapısına tamamiyle ters değil mi? sorun bu olabilir mi? acaba...
yani serverın farklı makineleri tespit edebilmesi ip port ve fiziksel adresleriyle sağlanıyorsa, ana makine nasıl aynı IP de farklı cihazları ayır edebilsin ki???

saygılar..

not: bu söylediklerim local alanda geçerli eğer bir wide (genel ) ağ varsa clientlar routerın IP si ile bağlanırlar...
balıkçıdan balık isteme, balık tutmayı öğretmesini iste....
kutal
Üye

Mesaj gönderen kutal »

çok özür dilerim yazdıklarınızı tamamiyle okumamışım.

bir internet kafeden çıkan veriler size aynı IP aynı MAc adress ve dahi aynı PORTtan ulaşabilir. codelordun çözümü akla çok yatkın geliyor.

saygılar...
balıkçıdan balık isteme, balık tutmayı öğretmesini iste....
Kullanıcı avatarı
lovecraft
Üye
İletişim:

coderlord haklısın denemedim ama mantık olarak belirli sürelerde ping çekmem gerekcek ve o arada giden kullanıcıları anlık takip edemeyeceğim diğer türlü socket bir bağlantı gittiğinde bana düşen makinanın ip adresini verebiliyor.ve ben buna göre bir işlem yapabiliyorum.ama net cafeler sorun :(
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

O zaman bağlantı düştüğünü tespit ettiğinde PING gönder o IP'deki herkese. ;)

İnan bana herkese 1 saniye ara ile ping göndermen zannettiğin kadar korkutucu bir yavaşlamaya neden olmayacaktır. Oldukça hızlı çalışacağını söyleyebilirim.