ltBatchOptimistic bir sürü soruna yol aciyor?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Glen
Üye

ltBatchOptimistic bir sürü soruna yol aciyor?

Mesaj gönderen Glen »

Selam, benim acemiligimden kaynaklaniyor sanirim ancak ltBatchOptimistic modunda kullandigimda query'yi bir cok hatayla kar$ila$iyorum..

Örnegin formu kaparken

"Satır işleyici silinmiş veya silinmek üzere işaretlenmiş bir satırı gösteriyor"
gibi bir hata...

Daha sonra QuantumGridi Unbound - Bound mod karışımında kullandığımda
"Bilinmeyen bir hata oluştu" gibi bir hata..

Yani anlam veremedigim bir sürü hatayla karşılaşıyorum ancak ltBatchOptimistic modunda kullanmalıyım mutlaka ve mutlaka yani Kaydet butonuna basıldığında herşey veritabanına yazılmalı vazgeç'e basınca hiç birşey etkilenmemeli..

ltBatchOptimistic mantığında başka bir yöntem var mı yani kayıtların en son Update onayı verildikten sonra veritabanına işlenmesini sağlayacak bir yöntem?

Bu arada kullandığım veritabanı: MSSQL..
Bağlanmam için kullandığım araçlar: ADO bileşenleri..
Veritabanini AdoQuery kullanarak erişim sağlıyorum. AdoTable veya AdoDataset kullanmıyorum acaba neden oluşuyor olabilir bu sorunlar?

NOT: ltBatchOptimistic kullanmadığımda bu sorunların hiç biri olmuyor hatta mükemmel çalışıyor ama sorun şu ki ltOptimistic modunda kullandığımda anında kayıt işleniliyor halbuki kaydet'e bastığımda değişikliklerin veritabanına yansımasını istiyorum

Şimdiden teşekkür ederim.[/b]
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

viewtopic.php?t=346

Hocam, belki burda bahsedilen sorunla paralel bişey olabilir.

kolay gelsin.
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

Hocam ilk oncelikle ilgilendigin icin teşekkür ederim ancak sorunum hala devam ediyor.

BatchOptimistic görevi yapacak başka bir şey varmı acaba? Transaction başlatıyım diyorum ama o zaman da başkaları o tabloyu kullanamıyor o an .. Alternatif birşey önerebilir misiniz acaba?
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

arkada$lar yardim edebilecek kimse yok mu yahu? :(
Glen
Üye

Mesaj gönderen Glen »

Sanirim problemim cok buyuk kimse cozemiyor:)

BatchOptimisticden yavaş yavaş vazgeçicem sanırım çünkü quantum gridden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama hata veriyor "Bilinmeyen bir hata oluştu" diye..

Sizce string grid kullanıp kaydete bastığında herşeyi tek tek bir döngüyle kaydetmek akıl kârımı? Yalnız silinen, değiştirilen kayıtları bulabilmek sorun yaratır mı.. İşin içinden çıkamıyorum :(