Selam, benim acemiligimden kaynaklaniyor sanirim ancak ltBatchOptimistic modunda kullandigimda query'yi bir cok hatayla kar$ila$iyorum..
Örnegin formu kaparken
"Satır işleyici silinmiş veya silinmek üzere işaretlenmiş bir satırı gösteriyor"
gibi bir hata...
Daha sonra QuantumGridi Unbound - Bound mod karışımında kullandığımda
"Bilinmeyen bir hata oluştu" gibi bir hata..
Yani anlam veremedigim bir sürü hatayla karşılaşıyorum ancak ltBatchOptimistic modunda kullanmalıyım mutlaka ve mutlaka yani Kaydet butonuna basıldığında herşey veritabanına yazılmalı vazgeç'e basınca hiç birşey etkilenmemeli..
ltBatchOptimistic mantığında başka bir yöntem var mı yani kayıtların en son Update onayı verildikten sonra veritabanına işlenmesini sağlayacak bir yöntem?
Bu arada kullandığım veritabanı: MSSQL..
Bağlanmam için kullandığım araçlar: ADO bileşenleri..
Veritabanini AdoQuery kullanarak erişim sağlıyorum. AdoTable veya AdoDataset kullanmıyorum acaba neden oluşuyor olabilir bu sorunlar?
NOT: ltBatchOptimistic kullanmadığımda bu sorunların hiç biri olmuyor hatta mükemmel çalışıyor ama sorun şu ki ltOptimistic modunda kullandığımda anında kayıt işleniliyor halbuki kaydet'e bastığımda değişikliklerin veritabanına yansımasını istiyorum
Şimdiden teşekkür ederim.[/b]
ltBatchOptimistic bir sürü soruna yol aciyor?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Sanirim problemim cok buyuk kimse cozemiyor:)
BatchOptimisticden yavaş yavaş vazgeçicem sanırım çünkü quantum gridden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama hata veriyor "Bilinmeyen bir hata oluştu" diye..
Sizce string grid kullanıp kaydete bastığında herşeyi tek tek bir döngüyle kaydetmek akıl kârımı? Yalnız silinen, değiştirilen kayıtları bulabilmek sorun yaratır mı.. İşin içinden çıkamıyorum
BatchOptimisticden yavaş yavaş vazgeçicem sanırım çünkü quantum gridden mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama hata veriyor "Bilinmeyen bir hata oluştu" diye..
Sizce string grid kullanıp kaydete bastığında herşeyi tek tek bir döngüyle kaydetmek akıl kârımı? Yalnız silinen, değiştirilen kayıtları bulabilmek sorun yaratır mı.. İşin içinden çıkamıyorum