dbase veritabanına bağlanırken hata..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
serkan
Üye

dbase veritabanına bağlanırken hata..

Mesaj gönderen serkan »

merhaba arkadaşlar...
ETA programına bilgi transfer etmek için firebirddeki table dan boş olan dbase tabloya kayıt aktarmam gerekiyor...Dbase dosyasına delphi içinden bağlanıp dbgridde görebiliyorum..Ama F9 ile çalıştırdığımda driver ile ilgili hata veriyor ve dbf tabloyu açmıyor.ADO ile ve BDE ile denedim benzer bir hata veriyor.Bu konuda bilgisi olan varmı..google da arattırdım ado da verdiği hata kodu ile çince siteler geliyor ve anladığım kadarı ile xp SP2 den sonra bikaç ayar yapmak lazımmış bir el atsın bilen arkadaşlar lütfen..
**Bu arada dbf dosyası olarak ETA nın oluşturduğu tabloyu kullanmaya çalışıyorum DBASE'in hangi sürümüdür bilemiyorum onun için.
Kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

Hata mesajlarını ayrı ayrı (ado ve bde nin verdiği) yazarsan daha iyi olur bizde ne olduğunu daha kolay anlarız böylece.
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

ADO ile verdiği hata:
Project project1.exe raised exception class EOleException with message ‘[Microsoft][ODBC dBase Sürücüsü](15877) dış veritabanı sürücüsünden beklenmeyen hata.’process stopped.Use step or Run to Continue.

BDE ile verdiği hata..
Project project1.exe raised exception classEOle Exception class EDBEngineError with message ‘Cannot load driver..’process stoped.

tasarım zamanında table active oluyor ve dbgridde gözüküyor ama EXE ye çevireceğim zaman bu hataları veriyor..Kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

Selam..Hocam sağol neden kaynaklandı bilmiyorum ama BDE 5.2.02 sürümünü yükleyince düzeldi.Delphi7 yi yüklerkenmi problem oldu yoksa BDE versiyon farkından kaynaklanan bişeymi diye bilmiyorum.Başka arkadaşların işini görür diye bunu yazıyorum.Kolay gelsin..