merhaba arkadaşlar...
ETA programına bilgi transfer etmek için firebirddeki table dan boş olan dbase tabloya kayıt aktarmam gerekiyor...Dbase dosyasına delphi içinden bağlanıp dbgridde görebiliyorum..Ama F9 ile çalıştırdığımda driver ile ilgili hata veriyor ve dbf tabloyu açmıyor.ADO ile ve BDE ile denedim benzer bir hata veriyor.Bu konuda bilgisi olan varmı..google da arattırdım ado da verdiği hata kodu ile çince siteler geliyor ve anladığım kadarı ile xp SP2 den sonra bikaç ayar yapmak lazımmış bir el atsın bilen arkadaşlar lütfen..
**Bu arada dbf dosyası olarak ETA nın oluşturduğu tabloyu kullanmaya çalışıyorum DBASE'in hangi sürümüdür bilemiyorum onun için.
Kolay gelsin..
dbase veritabanına bağlanırken hata..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ADO ile verdiği hata:
Project project1.exe raised exception class EOleException with message ‘[Microsoft][ODBC dBase Sürücüsü](15877) dış veritabanı sürücüsünden beklenmeyen hata.’process stopped.Use step or Run to Continue.
BDE ile verdiği hata..
Project project1.exe raised exception classEOle Exception class EDBEngineError with message ‘Cannot load driver..’process stoped.
tasarım zamanında table active oluyor ve dbgridde gözüküyor ama EXE ye çevireceğim zaman bu hataları veriyor..Kolay gelsin
Project project1.exe raised exception class EOleException with message ‘[Microsoft][ODBC dBase Sürücüsü](15877) dış veritabanı sürücüsünden beklenmeyen hata.’process stopped.Use step or Run to Continue.
BDE ile verdiği hata..
Project project1.exe raised exception classEOle Exception class EDBEngineError with message ‘Cannot load driver..’process stoped.
tasarım zamanında table active oluyor ve dbgridde gözüküyor ama EXE ye çevireceğim zaman bu hataları veriyor..Kolay gelsin