Yazıcıya Peşpeşe Gönderilen Belgeler

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
xor
Üye

Yazıcıya Peşpeşe Gönderilen Belgeler

Mesaj gönderen xor »

Öncelikle Merhaba,

Quickreport kullanıyorum.Benim yapmak istediğim şu, birer sayfalık ayrı quickrep lerle oluşturulmuş raporlar var, şahıs bilgileri falan.Bunları tek buttonla print ediyorum.Yalnız lazer yazıcıda birinci kağıt yazdırıldıktan sonra biraz bekleyip sonra ikinciye geçiyor.Bunlar peşpeşe yazdırmanın bir yolu varmı şimdiden teşekkürler...
heskin35
Üye

Mesaj gönderen heskin35 »

Yanlış hatırlamıyor isem qreportta alanları satır ve kolon bazında ayırabiliyorduk. Bu şekilde olur kanaatindeyim. Örneklerde olması lazım. Uzun zaman önce kullanmıştım.
ylmz
Üye

Mesaj gönderen ylmz »

merhaba,

delphiden printer'in iki görev arasında daha az beklemesini söyleyecek bir yöntemin olduğunu sanmıyorum.Raporunuzu tek bir görev olarak göndermeniz yada bu süreyi beklemeniz gerekiyor.Belki printer ayarlarıyla oynayarak sonuca ulaşabilirsiniz.Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

QRCompositeReport tam senin istediğin şeyi yapıyor.

viewtopic.php?t=1368
Kullanıcı avatarı
xor
Üye

Mesaj gönderen xor »

Teşekkür ederim.Aradığımın bu olduğunu anladım fakat nedense olmuyor.QRCompositeReport1.Preview yada print dediğimde QRCompositeReport1AddReports olayının çalışıp add dediği raporları göstermesi yada yazdırması gerekmiyor mu?.sadece ilk raporu gösteriyor.
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

http://www.qusoft.com/Downloaddoc.html adresinde qr dökümantasyonu var.
Kullanıcı avatarı
xor
Üye

Mesaj gönderen xor »

Aynı sorunu yaşayabilecek arkadaşlar için sorunun nedenini yaziym dedim.Rapor üzerinde çok az da olsa boşluk olduğundan bir sonraki raporu en alttaki boşluğa koyuyor.Ondan sanki diğer raporları göstermiyomuş gibi oluyor.Altta kalan boşlukları bandla tamamlayınca sorun ortadan kalkıyor.