Hangi Raporlama Bileşeni
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Kıdemli Üye
Hangi Raporlama Bileşeni
Arkadaşlar fiyatına bakmaksızın şu anda rapor hazırlarken en kolay iyi performansı verecek bileşen seti hangisi? Ben Fast Report ile Report Builder arasında kaldım. Quick report un ise bi alışkanlığı var. Devex in Print System güzel sanırım ancak deneme imkânım olmadı. İlgili seminerde her ne kadar ses olmasada eksilerini artılarını gördüm ancak forumdaki kullanım oranlarını da görmek istiyorum. Çünküleri ile birlikte bildirirseniz memnun olurum.
DevExpress Printing System güzeldir ama sadece bazı bileşenleri direk yazar. Mesela cxGrid gibi. Bu ihtiyacınızın %70-80 ini karşılar ama %20 lik kısımda özel rapor tasarımı yapamazsınız.
FastReport veya ReportBuilder arasında seçim yapmanı tavsiye ederim. Ben Fast Report 3 kullanıyorum ve çok memnunum. RB'de çok güzel ama beni pek sarmadı. Nedendir bilmiyorum bir türlü ısınamadım, FR daha esnek, daha kullanışlı geliyor.
Kolay gelsin.
FastReport veya ReportBuilder arasında seçim yapmanı tavsiye ederim. Ben Fast Report 3 kullanıyorum ve çok memnunum. RB'de çok güzel ama beni pek sarmadı. Nedendir bilmiyorum bir türlü ısınamadım, FR daha esnek, daha kullanışlı geliyor.
Kolay gelsin.
Bu güne kadar detaylı inceleme fırsatı bulup kullanmayı tercih ettiğim en mükemmel raporlama aracı FastReport , yani eleştirecek yanını bile bulamıyorum özellikle Db Cross-Tab Object sihirli bir değnek gibi.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
+1vkamadan yazdı:Bu güne kadar detaylı inceleme fırsatı bulup kullanmayı tercih ettiğim en mükemmel raporlama aracı FastReport , yani eleştirecek yanını bile bulamıyorum özellikle Db Cross-Tab Object sihirli bir değnek gibi.
Fazla söze ne hacet

Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]