Hangi Raporlama Bileşeni

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.

Hangi Raporlama Aracı

Qucik Report
6
16%
Fast Report
22
59%
Free Report
4
11%
Rave Report
0
Oy yok
Report Builder
4
11%
zReport
0
Oy yok
DevExpress Printing System
1
3%

Toplam oy: 37

Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Hangi Raporlama Bileşeni

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Arkadaşlar fiyatına bakmaksızın şu anda rapor hazırlarken en kolay iyi performansı verecek bileşen seti hangisi? Ben Fast Report ile Report Builder arasında kaldım. Quick report un ise bi alışkanlığı var. Devex in Print System güzel sanırım ancak deneme imkânım olmadı. İlgili seminerde her ne kadar ses olmasada eksilerini artılarını gördüm ancak forumdaki kullanım oranlarını da görmek istiyorum. Çünküleri ile birlikte bildirirseniz memnun olurum.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

DevExpress Printing System güzeldir ama sadece bazı bileşenleri direk yazar. Mesela cxGrid gibi. Bu ihtiyacınızın %70-80 ini karşılar ama %20 lik kısımda özel rapor tasarımı yapamazsınız.

FastReport veya ReportBuilder arasında seçim yapmanı tavsiye ederim. Ben Fast Report 3 kullanıyorum ve çok memnunum. RB'de çok güzel ama beni pek sarmadı. Nedendir bilmiyorum bir türlü ısınamadım, FR daha esnek, daha kullanışlı geliyor.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Report Builder ın önceki sürümlerini ben de kullandım fakat son zamanlarda FastReport kullanıyorum, memnunum :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

fastreport script kısmı ona bir ayrıcalık katıyor bence...
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Bu güne kadar detaylı inceleme fırsatı bulup kullanmayı tercih ettiğim en mükemmel raporlama aracı FastReport , yani eleştirecek yanını bile bulamıyorum özellikle Db Cross-Tab Object sihirli bir değnek gibi.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

vkamadan yazdı:Bu güne kadar detaylı inceleme fırsatı bulup kullanmayı tercih ettiğim en mükemmel raporlama aracı FastReport , yani eleştirecek yanını bile bulamıyorum özellikle Db Cross-Tab Object sihirli bir değnek gibi.
+1
Fazla söze ne hacet :)
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen shadowmann »

Fast Reportu tek geçerim. Export işleri ve alignment kısmında çok iyi. Zaten hep tavsiye etmişimdir.