Duplex baskı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Duplex baskı
Herkese merhaba. Delphi'de bir raporlama programı yazdım. Ve bu raporda Quickreport'un "Duplex" baskı özelliğini kullanmak istiyorum. Bunun nasıl yapıldığı hakkında fikri olan varmı acaba. Raporun properties kısmında Duplex olayı için true-false değeri atanmış. İş bunu sadece True yapmakla bitmiyo sanırım. Teşekkürler.
benim bildiğim kadarıyla dublex desteğini açarsan tek numaralı sayfalar kağıdın ön yüzüne çift numaralar arka yüzüne yazılır ekstra bişi yapmana gerek olmaması lazım. Çünkü dublex seçeneği genelde yazıcının propertisinde olur ve belgeyi gönderen yazılımdan bağımsızdır. Mesala dublex desteklemediği halde HP lerde dublex yazdırma vardır. Programınızın desteklemesi şart değildir çalışması için. Kağıtları yazdırır sonra tekrar aynı kağıtları çekmeceye koymanızı ister.
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.
şu şekilde yapabilrisin. bildiğin gibi raporlarda sub report vardır. bu sub reportlarda yeni sayfadan başla diye bir seçenek var (report builder'da var).
kodlarla sub report oluşturup raporlarını bu sub reportlara bağlarsan hepsi sanki tek rapormuş gibi olacaktır böylece dublex özelliğini kullanabilirsin.
kodlarla sub report oluşturup raporlarını bu sub reportlara bağlarsan hepsi sanki tek rapormuş gibi olacaktır böylece dublex özelliğini kullanabilirsin.