delp 7 ile sql server veritabanı kullanarak bir program geliştirdim. database Programın bulunduğu klasörden sql servere Atach etmiştim.
ben istiyorum ki delphinin içinden bir kod sayesinde kalsörü nereye taşırsam oradan sql servere atach olsun. Yerini ben delphinin içinden yapayım.
böyle bir şey yapma imkanımız varmı.
herkese kolay gelsin.
çok teşekür ederim.
Delphiden Sql Servere deki Database Yolunun değiştirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Delphiden Sql Servere deki Database Yolunun değiştirme
KALINSAZLIOĞLU
Selamlar,
Anladığım kadarı ile DB file'ını bir yerlere taşırsam bunu hem SQL Server'a hem de delphi'ye nasıl gösterebilirim diyorsunuz.
Bunu MS-SQL Server'da Attach Database ile ilgili sp_'leri incelemeniz gerek. yani Attach Database'i hangi sp_ yardımı ile yapabiliyor.
Sonra bunları bir SQL Query nesnesine yönlendirip Delphi içerisinde Execute ettirdiniz mi DB File'ı attach olacaktır. Delphi'ye de bu bilgileri bir .INI dosyası oluşturup oradan okumasını sağladığınızda, herhangi bir Text editörden girip bu .INI file'ı üzerindeki path'leri veya başka şeyleri değiştirerek istediğiniz gibi, programa müdahale etmeden DB File'ını taşıyabilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Kolay Gelsin.
Anladığım kadarı ile DB file'ını bir yerlere taşırsam bunu hem SQL Server'a hem de delphi'ye nasıl gösterebilirim diyorsunuz.
Bunu MS-SQL Server'da Attach Database ile ilgili sp_'leri incelemeniz gerek. yani Attach Database'i hangi sp_ yardımı ile yapabiliyor.
Sonra bunları bir SQL Query nesnesine yönlendirip Delphi içerisinde Execute ettirdiniz mi DB File'ı attach olacaktır. Delphi'ye de bu bilgileri bir .INI dosyası oluşturup oradan okumasını sağladığınızda, herhangi bir Text editörden girip bu .INI file'ı üzerindeki path'leri veya başka şeyleri değiştirerek istediğiniz gibi, programa müdahale etmeden DB File'ını taşıyabilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/