Delphiden Sql Servere deki Database Yolunun değiştirme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
KALINSAZ
Üye

Delphiden Sql Servere deki Database Yolunun değiştirme

Mesaj gönderen KALINSAZ »

delp 7 ile sql server veritabanı kullanarak bir program geliştirdim. database Programın bulunduğu klasörden sql servere Atach etmiştim.

ben istiyorum ki delphinin içinden bir kod sayesinde kalsörü nereye taşırsam oradan sql servere atach olsun. Yerini ben delphinin içinden yapayım.

böyle bir şey yapma imkanımız varmı.

herkese kolay gelsin.

çok teşekür ederim.
KALINSAZLIOĞLU
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

yanlış mı anladım yoksa veritabanı dosyalarını programla aynı yere mi koydum dediniz?

Ben SQL Server 7 ve 2000'i ADO ile kullandım. Veritabanını SQL Server'da aoluşturduktan sonra veritabanı ismini vererek ADOConnection ile bağlanabilirsin. Dosyaların fiziksel yeri önemli değil.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Anladığım kadarı ile DB file'ını bir yerlere taşırsam bunu hem SQL Server'a hem de delphi'ye nasıl gösterebilirim diyorsunuz.

Bunu MS-SQL Server'da Attach Database ile ilgili sp_'leri incelemeniz gerek. yani Attach Database'i hangi sp_ yardımı ile yapabiliyor.

Sonra bunları bir SQL Query nesnesine yönlendirip Delphi içerisinde Execute ettirdiniz mi DB File'ı attach olacaktır. Delphi'ye de bu bilgileri bir .INI dosyası oluşturup oradan okumasını sağladığınızda, herhangi bir Text editörden girip bu .INI file'ı üzerindeki path'leri veya başka şeyleri değiştirerek istediğiniz gibi, programa müdahale etmeden DB File'ını taşıyabilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
athena
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen athena »

SQL le nasıl baglandıgın konusunda bir fikir vermemişsiniz.
Dbexpress mi. Bde mi, Adomu Database baglanmak istediğiniz component ne ise ona gore cevap yazmak lazım.

Saygılar,
"Millete efendilik olmaz,hizmet olur,
kim Millete hizmet ederse,
o milletin efendisidir."