Detay Tabloyu Anatabloya bağlayan integer alanlarım var. Bu şekilde dört ayrı detay tablom var ve Lookupfield ile Anatabloya bağlıyorum.
Anatablodaki bağlantı alanları için dizin (index) oluştuşturma performansı arttırırmı, yoksa gereksiz mi.
Sagyılar.
Hangi Halde Dizin oluşturmalıyız
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
İlişkili tabloların indekslenmesi kayıt sayısının yüksek olduğu veritabanı sorgularında kesinlikle perfomansı artırır. Hatta WHERE içinde kullandığınız alanların da münkün olduğunca indekslenmesi tavsiye edilir. Bu karara nasıl varıldığı sorulursa; binlerce kayıttan oluşan bir tabloda çalıştıracağınız bir sorgunun hangi yöntemle çalışacağını beklersiniz? Tabi ki sıra ile tüm kayıtları taraması beklenir. Eğer aradığınız şart-koşul alanı indekslenmiş ise o zaman veritabanı motoru o indeksi referans alıp şartın kapsama alanını daraltıp sonucu daha çabuk verecektir 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Detay tablo küçükse
Sayın @rsimsek
Benim detay tablolarım genelde küçük ve veriler sabit. Her bir detay tablo 150 kaydı geçmiyor. Örneğin şehirler tablosu
1 Adana
2 Antalya
3 ...
100
Anatabloda fazla yer kaplamaması için şehirlerin karşılığı olan sayıları tutuyorum.Lookupfieldle dbgiridde şehir isimlerini gösteriyorum. Yine de Anatablodaki integer alanı indexlemek gerekiyor mu?
Benim detay tablolarım genelde küçük ve veriler sabit. Her bir detay tablo 150 kaydı geçmiyor. Örneğin şehirler tablosu
1 Adana
2 Antalya
3 ...
100
Anatabloda fazla yer kaplamaması için şehirlerin karşılığı olan sayıları tutuyorum.Lookupfieldle dbgiridde şehir isimlerini gösteriyorum. Yine de Anatablodaki integer alanı indexlemek gerekiyor mu?