database sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
database sorunu
şimdi table den bir database oluşturduk bunun için program hazırladık ve yaptığımız bilgisayarda bu çalıştı bu programı cd ye çekip başka bir bilgisayara kurduk çalışmadı neden programın yapıldığı bilgisayarda çalışıyorda başka bir bilgisayarda çalışmıyor bu program saygılarla... 

- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Merhabalar,
Öcelikle en geyik sorun şu olabilir. Eğer XP dğeilde bir Win98 makinaya CD'den kopyalama yapıyorsanız, dosyaların okuma-yazma özelliklerini değiştirmelisiniz. Win98'de CD'den hardiske kopyalanan dosyalar salt-okunur olarak kopyalanıyor. Siz bunları bilahare değiştirmeniz gerekiyor.
İkinci olarak, eğer paradox gibi bir DB kullanıyorsanız BDE adlı motoru ilgili bilgisayara yüklemeniz gerekmektedir. Yok ben MDB dosyası kullanıyorum, ADO ile bağlanıyorum diyorsanız bu defa da ADO bileşenlerinin ilgili bilgisayarda yüklü olması gerekmektedir. XP bilgisayarlarda ADO bileşeni yüklü geliyor. Win98 için bunu ayrıca yüklemek gerekiyor.
Saygılar..
Öcelikle en geyik sorun şu olabilir. Eğer XP dğeilde bir Win98 makinaya CD'den kopyalama yapıyorsanız, dosyaların okuma-yazma özelliklerini değiştirmelisiniz. Win98'de CD'den hardiske kopyalanan dosyalar salt-okunur olarak kopyalanıyor. Siz bunları bilahare değiştirmeniz gerekiyor.
İkinci olarak, eğer paradox gibi bir DB kullanıyorsanız BDE adlı motoru ilgili bilgisayara yüklemeniz gerekmektedir. Yok ben MDB dosyası kullanıyorum, ADO ile bağlanıyorum diyorsanız bu defa da ADO bileşenlerinin ilgili bilgisayarda yüklü olması gerekmektedir. XP bilgisayarlarda ADO bileşeni yüklü geliyor. Win98 için bunu ayrıca yüklemek gerekiyor.
Saygılar..
s.a.msn_gunes yazdı:delphi 6 kullanıyorum cd ile gelen database den paradox 7 ile bire veri tabanı hazırlıyorum bunun için bir program hazırlıyorum bu bilgisayarda xp kurulu ve çalışıyor bunu cd ye çekip başka bir bilgisayara xp kurulu bir bilgisayar gene kuruyorum sorun çıkartıyor program açılmıyor hata veriyor yanlış nerede saygılarla...
cevapları yazarken lütfen dikkatli olalım. Sanırım yanlışlıkla yeni başlık açmışsın.
Sorunun cevabını @muratdicle arkadaşımız ceva vermiş.
bde yi nasıl yüklerim diyorsanız

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim