database sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
msn_gunes

database sorunu

Mesaj gönderen msn_gunes »

şimdi table den bir database oluşturduk bunun için program hazırladık ve yaptığımız bilgisayarda bu çalıştı bu programı cd ye çekip başka bir bilgisayara kurduk çalışmadı neden programın yapıldığı bilgisayarda çalışıyorda başka bir bilgisayarda çalışmıyor bu program saygılarla... :?:
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Merhabalar,

Öcelikle en geyik sorun şu olabilir. Eğer XP dğeilde bir Win98 makinaya CD'den kopyalama yapıyorsanız, dosyaların okuma-yazma özelliklerini değiştirmelisiniz. Win98'de CD'den hardiske kopyalanan dosyalar salt-okunur olarak kopyalanıyor. Siz bunları bilahare değiştirmeniz gerekiyor.

İkinci olarak, eğer paradox gibi bir DB kullanıyorsanız BDE adlı motoru ilgili bilgisayara yüklemeniz gerekmektedir. Yok ben MDB dosyası kullanıyorum, ADO ile bağlanıyorum diyorsanız bu defa da ADO bileşenlerinin ilgili bilgisayarda yüklü olması gerekmektedir. XP bilgisayarlarda ADO bileşeni yüklü geliyor. Win98 için bunu ayrıca yüklemek gerekiyor.

Saygılar..
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

şimdi bize biraz daha bilgi lazım ki yardımcı olalım. veritabanınız nedir? paradox, dbase, firebird, mysql, interbase? hangisi?
msn_gunes

Mesaj gönderen msn_gunes »

nitrokonat yazdı:şimdi bize biraz daha bilgi lazım ki yardımcı olalım. veritabanınız nedir? paradox, dbase, firebird, mysql, interbase? hangisi?
delphi ile birlikte gelen varya cd içinde data base onu kullanıyorum..
ayrıca xp den xp ye programı kurmaya çalışıyorum w98 değil saygılarla...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

msn_gunes yazdı:delphi 6 kullanıyorum cd ile gelen database den paradox 7 ile bire veri tabanı hazırlıyorum bunun için bir program hazırlıyorum bu bilgisayarda xp kurulu ve çalışıyor bunu cd ye çekip başka bir bilgisayara xp kurulu bir bilgisayar gene kuruyorum sorun çıkartıyor program açılmıyor hata veriyor yanlış nerede saygılarla...
s.a.
cevapları yazarken lütfen dikkatli olalım. Sanırım yanlışlıkla yeni başlık açmışsın.
Sorunun cevabını @muratdicle arkadaşımız ceva vermiş.

bde yi nasıl yüklerim diyorsanız :ara yaparak bulabilirsiniz.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim