Icon değiştirme ve Exe Gömme problem ..

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
s1lv3r
Üye

Icon değiştirme ve Exe Gömme problem ..

Mesaj gönderen s1lv3r »

Arkadaşlar projemde exenin son satırına birkaç bilgi giriyorum ve exe açıldığında bilgileri oradan alıyorum fakat exemin iconunu herhangi bir programla değiştiridiğmde (ki değiştirmem lazım) exenin sonun yazdığım bilgiler silinyor onun yerine "padadpada" gibi bir yazı geliyor. Sanırın bunlarda iconun kodları. Exenin sonuna yazdıklarımın durmasını sağlayarak prgoramımımn iconun nasıl değiştirebilirim :roll:
Ottoman

Mesaj gönderen Ottoman »

Slm. Project>Options...>Application=Load Icon.
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Eski ms-dos'ta program crack olmasın lisans gibi işlemleri EXE'ye gömerek yapardım.

Kod: Tümünü seç

Const
   BASLANGIC = 'BASLANGIC_BILGISI';
   LISANS1   = '123456789012345678901234567890';
   LISANS2   = '123456789012345678901234567890';
   BITIS     = 'BITIS_BILGISI';
kod içine bunları koyarsın. Sonra programı çalıştırdığında Binary file olarak BlockRead ile 'BASLANGIC_BILGISI' adlı bilgiye erişirsin. ardındaki bilgiler senin lisans bilgilerin olacak. Ta ki 'BITIS_BILGISI' yazısına kadar.

EXE dosyayı BLOCKREAD komutuyla tarayarak yapcaksın.

Ve bu bilgiler programın ilk başlarına yerleştiği için ICON vb. gibi bilgiler daha sonraki yerlerde olacaktır. Kaldıki dediğim şekilde ICON bilgileri CONST'ta belirtilenlerden önce bile olsa istediğin gibi ulaşıp değiştirebilirsin.

Ama EXE açık iken bunu nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. Yani EXE kullanımda olacağı için yazma izni verileceğini sanmıyorum, sadece okuma yapabilirsin gibime geliyor. Ancak ben kayıtta yapıyordum EXE içine. Runtime'da.

Saygılar...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Project Options kısmından exe için icon belirliyebilirsiniz. .exe'yi oluşturduktan sonra niye icon değiştirmek icap etsin ki???

Kolay gelsin.
s1lv3r
Üye

Mesaj gönderen s1lv3r »

Projem için exe iconun kullanıcın seçmesine izin vermem gerekiyor. Fakat exeyni sonuna birde yazılar oluyor yeni bir icon ekeldiğimde sondaki yazılar siliniyor.

#muratdicle dediğini deneyeceğim. Teşekkürler.

Edit ;

Teşekkürler sorunun hallettim.
Kullanıcı avatarı
MercilessTurk
Üye

Mesaj gönderen MercilessTurk »

s1lv3r yazdı:Projem için exe iconun kullanıcın seçmesine izin vermem gerekiyor. Fakat exeyni sonuna birde yazılar oluyor yeni bir icon ekeldiğimde sondaki yazılar siliniyor.

#muratdicle dediğini deneyeceğim. Teşekkürler.

Edit ;

Teşekkürler sorunun hallettim.
Nasıl halletin acaba bizimle paylaşırsan sevinirim. Bendede aynı sorun çıkıyor exe bozuluyor...
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

MercilessTurk yazdı: Nasıl halletin acaba bizimle paylaşırsan sevinirim. Bendede aynı sorun çıkıyor exe bozuluyor...
exe ye bir kisayol olusturarak :)

tabi bu benim cozumum, arkadasin cozumunu bende merak ettim
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
s1lv3r
Üye

Mesaj gönderen s1lv3r »

Önce iconu değiştiroyuem sonra bilgileri giriyorum :)
Kullanıcı avatarı
MercilessTurk
Üye

Mesaj gönderen MercilessTurk »

s1lv3r yazdı:Önce iconu değiştiroyuem sonra bilgileri giriyorum :)
Onu bende denedim ama "ornek.exe geçerli bir win32 uygulaması değil" hatası verdi :lol:
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

.Exe'ye birden fazla icon koyabilirsiniz. Mesela delphi32.exe'ye sağ tıkla, içindeki iconları görebilirsin.

Kolay gelsin.
s1lv3r
Üye

Mesaj gönderen s1lv3r »

mussimsek yazdı:.Exe'ye birden fazla icon koyabilirsiniz. Mesela delphi32.exe'ye sağ tıkla, içindeki iconları görebilirsin.

Kolay gelsin.
Evet şmidi gördüm bunu nasıl yapıyoruz ? Birde bunu programın işçinden bir kod vererek programın kendi iconunu değiştirtebilir miyiz ?
Ottoman

Mesaj gönderen Ottoman »

Exe'de icon değiştirmek çok mu önemli? anlıyamadım.Kısayolda değiştirsin canım!!..Sonra Kullanıcıda alışkanlık yapar...