Icon değiştirme ve Exe Gömme problem ..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Icon değiştirme ve Exe Gömme problem ..
Arkadaşlar projemde exenin son satırına birkaç bilgi giriyorum ve exe açıldığında bilgileri oradan alıyorum fakat exemin iconunu herhangi bir programla değiştiridiğmde (ki değiştirmem lazım) exenin sonun yazdığım bilgiler silinyor onun yerine "padadpada" gibi bir yazı geliyor. Sanırın bunlarda iconun kodları. Exenin sonuna yazdıklarımın durmasını sağlayarak prgoramımımn iconun nasıl değiştirebilirim 

- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Eski ms-dos'ta program crack olmasın lisans gibi işlemleri EXE'ye gömerek yapardım.
kod içine bunları koyarsın. Sonra programı çalıştırdığında Binary file olarak BlockRead ile 'BASLANGIC_BILGISI' adlı bilgiye erişirsin. ardındaki bilgiler senin lisans bilgilerin olacak. Ta ki 'BITIS_BILGISI' yazısına kadar.
EXE dosyayı BLOCKREAD komutuyla tarayarak yapcaksın.
Ve bu bilgiler programın ilk başlarına yerleştiği için ICON vb. gibi bilgiler daha sonraki yerlerde olacaktır. Kaldıki dediğim şekilde ICON bilgileri CONST'ta belirtilenlerden önce bile olsa istediğin gibi ulaşıp değiştirebilirsin.
Ama EXE açık iken bunu nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. Yani EXE kullanımda olacağı için yazma izni verileceğini sanmıyorum, sadece okuma yapabilirsin gibime geliyor. Ancak ben kayıtta yapıyordum EXE içine. Runtime'da.
Saygılar...
Kod: Tümünü seç
Const
BASLANGIC = 'BASLANGIC_BILGISI';
LISANS1 = '123456789012345678901234567890';
LISANS2 = '123456789012345678901234567890';
BITIS = 'BITIS_BILGISI';
EXE dosyayı BLOCKREAD komutuyla tarayarak yapcaksın.
Ve bu bilgiler programın ilk başlarına yerleştiği için ICON vb. gibi bilgiler daha sonraki yerlerde olacaktır. Kaldıki dediğim şekilde ICON bilgileri CONST'ta belirtilenlerden önce bile olsa istediğin gibi ulaşıp değiştirebilirsin.
Ama EXE açık iken bunu nasıl yaptığımı hatırlamıyorum. Yani EXE kullanımda olacağı için yazma izni verileceğini sanmıyorum, sadece okuma yapabilirsin gibime geliyor. Ancak ben kayıtta yapıyordum EXE içine. Runtime'da.
Saygılar...
- MercilessTurk
- Üye
Nasıl halletin acaba bizimle paylaşırsan sevinirim. Bendede aynı sorun çıkıyor exe bozuluyor...s1lv3r yazdı:Projem için exe iconun kullanıcın seçmesine izin vermem gerekiyor. Fakat exeyni sonuna birde yazılar oluyor yeni bir icon ekeldiğimde sondaki yazılar siliniyor.
#muratdicle dediğini deneyeceğim. Teşekkürler.
Edit ;
Teşekkürler sorunun hallettim.
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
- MercilessTurk
- Üye