paradox yer sorunu

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
EeCOMP
Üye
İletişim:

paradox yer sorunu

Mesaj gönderen EeCOMP »

selamlar
ben bir program yapıyorum programda stoklar musteri kayıtları gelir gider kayıtlları var programı yapıyorum ama veritabanına güvenmiyorum adam 10 yıl sonra bile 10 yıl önceki verilrime ulaşıcam diyo ya beni yarı yolda bırakırsa bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkürler
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

Projeni FireBird uzerinde hazırla
Arama ya tıkla FireBird yaz ve gelen mesajları oku
aklına takılanları sor
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

işlemleri yıllık olarak yaptır. ticari mantıkta budur saten. 01.01.xxxx den başlar 31.12.xxxx de biter. Ertesi yıla devir işlemi yapılır. Genel muhasebede bu mantıkla çalışır.
Eğer sende bu mantığı kullanırsan. hiç bir problem çıkmaz. eski yılların yedeğinide CD ye yazarlar ve arşivlerler. ayrıcada kanunen 5 yıl öncesi saklanır daha öncesi değil. Adam istiyorsa müşteri herzaman haklıdır tabiki :lol:
Paradox u ben databse öğrenme olarak gördüm hep. Hatta ben hiç kullanmadım bile.Ama bir ticari veya öenmli bilgi saklanıcaksa ben hep soğuk bakmışımdır. Adınında hayır yokki kardeşim paradox = Karmaşa :lol:
FB/IB kullanmanızı öneririm.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Selam,

paradox bu iş için yapılabilecek en kötü seçim herhalde. Ben de Firebird kullanmanı tavsiye ederim. Tabii bir de ne kadar veri kaydedeceksin o da önemli. Milyonlar seviyesinde ise Firebird bence güzel seçim.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Admin'e katiliyorum mutlaka ama mutlaka en azindan firebird kullanmalısınız...

Bu stok meselelerinin de ciddi bir boyutunu veritabanaı tarafinda trigger ve stored procedure'ler ile halletmenizi hararetle, hatta ısrarla ve hatta şiddetle tavsiye ediyorum... :)

ilgili ornegi viewtopic.php?t=644 linkinden bulabilirsiniz....

kolay gelsin....