selamlar
ben bir program yapıyorum programda stoklar musteri kayıtları gelir gider kayıtlları var programı yapıyorum ama veritabanına güvenmiyorum adam 10 yıl sonra bile 10 yıl önceki verilrime ulaşıcam diyo ya beni yarı yolda bırakırsa bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkürler
paradox yer sorunu
işlemleri yıllık olarak yaptır. ticari mantıkta budur saten. 01.01.xxxx den başlar 31.12.xxxx de biter. Ertesi yıla devir işlemi yapılır. Genel muhasebede bu mantıkla çalışır.
Eğer sende bu mantığı kullanırsan. hiç bir problem çıkmaz. eski yılların yedeğinide CD ye yazarlar ve arşivlerler. ayrıcada kanunen 5 yıl öncesi saklanır daha öncesi değil. Adam istiyorsa müşteri herzaman haklıdır tabiki
Paradox u ben databse öğrenme olarak gördüm hep. Hatta ben hiç kullanmadım bile.Ama bir ticari veya öenmli bilgi saklanıcaksa ben hep soğuk bakmışımdır. Adınında hayır yokki kardeşim paradox = Karmaşa
FB/IB kullanmanızı öneririm.
Kolay gele
Eğer sende bu mantığı kullanırsan. hiç bir problem çıkmaz. eski yılların yedeğinide CD ye yazarlar ve arşivlerler. ayrıcada kanunen 5 yıl öncesi saklanır daha öncesi değil. Adam istiyorsa müşteri herzaman haklıdır tabiki

Paradox u ben databse öğrenme olarak gördüm hep. Hatta ben hiç kullanmadım bile.Ama bir ticari veya öenmli bilgi saklanıcaksa ben hep soğuk bakmışımdır. Adınında hayır yokki kardeşim paradox = Karmaşa

FB/IB kullanmanızı öneririm.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Admin'e katiliyorum mutlaka ama mutlaka en azindan firebird kullanmalısınız...
Bu stok meselelerinin de ciddi bir boyutunu veritabanaı tarafinda trigger ve stored procedure'ler ile halletmenizi hararetle, hatta ısrarla ve hatta şiddetle tavsiye ediyorum...
ilgili ornegi viewtopic.php?t=644 linkinden bulabilirsiniz....
kolay gelsin....
Bu stok meselelerinin de ciddi bir boyutunu veritabanaı tarafinda trigger ve stored procedure'ler ile halletmenizi hararetle, hatta ısrarla ve hatta şiddetle tavsiye ediyorum...

ilgili ornegi viewtopic.php?t=644 linkinden bulabilirsiniz....
kolay gelsin....