raporlama hakkında yardım edermisiniz???
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
raporlama hakkında yardım edermisiniz???
arkdaşlar QReport ta raporlama önizleme yaparken şöle bir hatayla karşlaşıyorum.
hata:A component named QRStandart Preview already exist
yardımcı olursanız sevinirim
hata:A component named QRStandart Preview already exist
yardımcı olursanız sevinirim
hayrı sorunum yazdırma da değil benim sorunumu şöyle anlatsam daha açıklayıcı olur sanırım:
şimdi ilk önce bir form oluşturuyorum ve bir table koyup bağlantılarını yaptım daha sonra QReport tan QuickRep yerleştiriyorum ve coloums detail bölümlerini koyduktan sonra detail kısmına QRDBText koyup dataset ve datafield alanlarını da bağlıyorum ama daha sonra önizleme yapmaya çalıştığımda yukarıda gösterdiğim hatayı veriyor. ve önizleme sayfasında hiçbirşey göstermiyor:'(
şimdi ilk önce bir form oluşturuyorum ve bir table koyup bağlantılarını yaptım daha sonra QReport tan QuickRep yerleştiriyorum ve coloums detail bölümlerini koyduktan sonra detail kısmına QRDBText koyup dataset ve datafield alanlarını da bağlıyorum ama daha sonra önizleme yapmaya çalıştığımda yukarıda gösterdiğim hatayı veriyor. ve önizleme sayfasında hiçbirşey göstermiyor:'(
-
- Kıdemli Üye
Selamlar.
Hata aynı bileşenin ikinci kez create edilmeye çalışılmasından kaynaklanıyor.Olası nedenler;
- Kullandığın sürümde bug var.
- Kodla tekrar create etmeye çalışıyorsun.
- Ide'ye fazla yüklendiğin bi anda componentlist karıştı ve bi şekilde aynı ismi verdi.
İlgili unitin dfm dosyasını bi kontrol öncelikle.Mükerrer bir isim ya da isimsiz bir bileşen (normalde isimsiz kaydedilmez ama componentlistte karışıklık olduğunda karşılaşılabilen bir durum..) var mı bi bak vs.vs.
Kolay gele..
Hata aynı bileşenin ikinci kez create edilmeye çalışılmasından kaynaklanıyor.Olası nedenler;
- Ide'ye fazla yüklendiğin bi anda componentlist karıştı ve bi şekilde aynı ismi verdi.
İlgili unitin dfm dosyasını bi kontrol öncelikle.Mükerrer bir isim ya da isimsiz bir bileşen (normalde isimsiz kaydedilmez ama componentlistte karışıklık olduğunda karşılaşılabilen bir durum..) var mı bi bak vs.vs.
Kolay gele..
bLue aLonE yazdı:Selamlar.
Kolay gele..
saolasın kardeş te bunun kontrollerini nasılyapacağım bir tarif edebilirsen sevinirim.Ve şöle bişey oldu programımı başka bir bilgisayara aldığımda bu işlemleri yapabiliyorum ama kendi bilgisayarımda olmuyor

-
- Kıdemli Üye