raporlama hakkında yardım edermisiniz???

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
otorun
Üye

raporlama hakkında yardım edermisiniz???

Mesaj gönderen otorun »

arkdaşlar QReport ta raporlama önizleme yaparken şöle bir hatayla karşlaşıyorum.

hata:A component named QRStandart Preview already exist

yardımcı olursanız sevinirim
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Quick Report da kendi standart önizleme/preview formunu kullanabileceğin gibi, kendin de önizleme formu tasarlayıp kullanabilirsin. Sorunu tam anlayamadım. Doğrudan yazdırınca (QReport1.Print) sorun oluyor mu :?:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
otorun
Üye

Mesaj gönderen otorun »

hayrı sorunum yazdırma da değil benim sorunumu şöyle anlatsam daha açıklayıcı olur sanırım:
şimdi ilk önce bir form oluşturuyorum ve bir table koyup bağlantılarını yaptım daha sonra QReport tan QuickRep yerleştiriyorum ve coloums detail bölümlerini koyduktan sonra detail kısmına QRDBText koyup dataset ve datafield alanlarını da bağlıyorum ama daha sonra önizleme yapmaya çalıştığımda yukarıda gösterdiğim hatayı veriyor. ve önizleme sayfasında hiçbirşey göstermiyor:'(
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

kardeş ben aynı hatayı quicreportun başka bi versiyonu yükledikten sonra alamaya başladım.
kodlarda hiç bir değişiklik yapmadan delphiyi silip yeniden yükledim sorun çözüldü
eğer sen de farklı bir versiyon yüklediysen böyle bişey olmuş olabilir.
kolay gelsin
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.

Hata aynı bileşenin ikinci kez create edilmeye çalışılmasından kaynaklanıyor.Olası nedenler;

- Kullandığın sürümde bug var.

- Kodla tekrar create etmeye çalışıyorsun.

- Ide'ye fazla yüklendiğin bi anda componentlist karıştı ve bi şekilde aynı ismi verdi.

İlgili unitin dfm dosyasını bi kontrol öncelikle.Mükerrer bir isim ya da isimsiz bir bileşen (normalde isimsiz kaydedilmez ama componentlistte karışıklık olduğunda karşılaşılabilen bir durum..) var mı bi bak vs.vs.

Kolay gele..
otorun
Üye

Mesaj gönderen otorun »

bLue aLonE yazdı:Selamlar.

Hata aynı bileşenin ikinci kez create edilmeye çalışılmasından kaynaklanıyor.Olası nedenler;

- Kullandığın sürümde bug var.

- Kodla tekrar create etmeye çalışıyorsun.

- Ide'ye fazla yüklendiğin bi anda componentlist karıştı ve bi şekilde aynı ismi verdi.

İlgili unitin dfm dosyasını bi kontrol öncelikle.Mükerrer bir isim ya da isimsiz bir bileşen (normalde isimsiz kaydedilmez ama componentlistte karışıklık olduğunda karşılaşılabilen bir durum..) var mı bi bak vs.vs.

Kolay gele..

saolasın kardeş te bunun kontrollerini nasılyapacağım bir tarif edebilirsen sevinirim.Ve şöle bişey oldu programımı başka bir bilgisayara aldığımda bu işlemleri yapabiliyorum ama kendi bilgisayarımda olmuyor :?:
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

kardeş sen delphinin hangi versiyonunu kullandığını yaz da ona göre bi çözüm arayalım.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Acaba önizlemedeyken tekrar önizleme mi yaptırıyorsun :?: Ya da bir halde procedure lerden birinde önizleme kısmı (QReport1.Preview) na mı geliyor :?:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

@nitrokonat;
Bunun Delphi sürümüyle ne gibi bir ilgisi var?

@otorun;
Senaryo hakkında yeterli detay yok, yorum yapmak zor..

Kolay gele..