prgramdan servera dosya yollama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
sarp_halit
Üye
İletişim:

prgramdan servera dosya yollama

Mesaj gönderen sarp_halit »

merhaba arkadaşlar. bn yazdığım programın veritabanı olarak serverdaki mysql tablolarını kullandım. şimdi yapmak istediğim şey ise yine yeni bir kayıt girerken resim yollamam da gerek. bu işi kendi web sitem üzerindeki web admin bölümünden yapabiliyorum ama aynı işi prgram üzerinden yapmak istiyorum. bu mümkünmüdür acaba? hem dosyayı sunucuda vereceğim adrese yollamak hem de veritabanına o yolu kaydettirmek asp deki gibi
Fethiye den herkese sevgiler ...
X))@:>
ikut

Re: prgramdan servera dosya yollama

Mesaj gönderen ikut »

sarp_halit yazdı:merhaba arkadaşlar. bn yazdığım programın veritabanı olarak serverdaki mysql tablolarını kullandım. şimdi yapmak istediğim şey ise yine yeni bir kayıt girerken resim yollamam da gerek. bu işi kendi web sitem üzerindeki web admin bölümünden yapabiliyorum ama aynı işi prgram üzerinden yapmak istiyorum. bu mümkünmüdür acaba? hem dosyayı sunucuda vereceğim adrese yollamak hem de veritabanına o yolu kaydettirmek asp deki gibi
resmi vt nin ken içine gömmek 1. yol..

yada indy ile ftp kullnarak dosyayı istediğin yere atabilirsin 2. yol..(denenmiştir)
Kullanıcı avatarı
sarp_halit
Üye
İletişim:

ftp kulağa hoş geliyo

Mesaj gönderen sarp_halit »

merhaba hızlı cvp için teşekkür ederim.
benim amacım resmi veritabanın içine gömmek değil. resmi belirttiğim dizine yollamak. veritabanına sadece resmin yolunu yazıcam o kadar. onun için de ftp kullanmak en doğrusu. teşekkür ederim.
Fethiye den herkese sevgiler ...
X))@:>