S.A.
Butonlu bir çok bileşenin rengi değiştirilemiyor, BtnFace kullanıyor.
Madem rengi BtnFace'den başka bir şey seçemiyoruz, BtnFace'in değerini değiştirebilir miyiz?
BtnFace değişir mi?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Merhaba,
Jedi nindir galiba. Sistem renklerini değiştiren bir kmponenti vardı, onu formun üstüne koyuyorsun, ve clBtnFace rengini istediğin fenk yapıyorsun, ama bu defa sistemdeki (Windows ve senin uygulamandaki) tüm renkler değişiyor.
Başka bir alternatif ise, grafik buttonlar yapmak olacaktır. Yada bu konuyla alakalı komponentler kullanmak.
Saygılar..
Jedi nindir galiba. Sistem renklerini değiştiren bir kmponenti vardı, onu formun üstüne koyuyorsun, ve clBtnFace rengini istediğin fenk yapıyorsun, ama bu defa sistemdeki (Windows ve senin uygulamandaki) tüm renkler değişiyor.
Başka bir alternatif ise, grafik buttonlar yapmak olacaktır. Yada bu konuyla alakalı komponentler kullanmak.
Saygılar..
Zaten BtnFace gibi değerleri sisteminizden alır. Yani sizin windowsunuzda siz mavi rengi seçtiyseniz mavi, kırmızı seçtiyseniz kırmızı çıkar. Control Panel - Display ile değiştiriyoruz ya ordan belirleyebiliyorsunuz.
Bence öyle kalması iyi olur. Ben sistemimdeki butonları, ekranları mavi göster seçtiysem öyle görünmesini isterim. Sizin programınızda kırmızı çıkarsa kızarım ben
Ama skin kullanırsanız ayrı tabii.
Kolay gelsin.
Bence öyle kalması iyi olur. Ben sistemimdeki butonları, ekranları mavi göster seçtiysem öyle görünmesini isterim. Sizin programınızda kırmızı çıkarsa kızarım ben

Kolay gelsin.