DLL'nin fonksiyonlarını öğrenip kullanma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

DLL'nin fonksiyonlarını öğrenip kullanma

Mesaj gönderen Biltes »

Arkadaşlar merhaba;

Sorum şu; içeriğini bilmediğimiz bir dll dosyasının içindeki fonksiyonları nasıl öğrenip kullanabiliriz. İnternet'ten Zip.Dll, ZipDll.Dll, ve UnzDll.Dll diye 3 tane dll dosyası buldum. Bunları yedek almak istenilen verileri ziplemek ve zipli dosyaları açmak için kullanılıyormuş. Bunları biz kendi programımızda nasıl kullanabiliriz acaba...

Yardımlarınız için çok tşk ediyorum...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

NotPad ile açıldığında fonksiyonlarını gösteren bir DLL görmüştüm.
Şansınızı deneyin bakalım.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Hocam notepad ile açıldığı zaman aşağıdaki format'ta çıkıyor dll dosyasının içi... :(

Kod: Tümünü seç

MZP      ÿÿ  ¸       @    ü‹Ø€ûwƒã£Y,s‹
	M¤@ƒÂ<uà   º ´	Í!¸LÍ!This program must be run under Win32
$7   ‰P(UèıÿÿY3ÀZYYd‰h§,C Eôº   è±ıÿÃéÿıÿëë‹Ã_^[‹å]Ë@0‹ÿQÍ@ U‹ì‹E‹U=  u f}ufƒ} u¡\&F è§   ¸   ë‹MQ‹MQPRè¥õÿÿ] SV„ÒtƒÄğèb ıÿ‹Ú‹ğ3Ò‹Æèİõÿÿ²¸©A èÕŠşÿ‰F(f¡H-C f‰F-„Ût
d    ƒÄ‹Æ^[à    SV‹Ú‹ğ‹F(è>şüÿ3Ò‹ÆèÙÏıÿ„Ût‹Æè> ıÿ‹Æ^[ÐSfƒx2 t‹Ø‹Ê‹Ğ‹C4ÿS0[ËÀU‹ìƒÄÀSVW‹Ú‰EüEÀPj h  Sè9"ıÿUÀ‹Eüè¢  j j hG  hs  Sè"ıÿ‹ğƒşÿt j VhP  hs  Sèø!ıÿ‹Ğ‹Eü‹@(èûŠşÿ3ÀUh.C dÿ0d‰ ‹PE  L ¾Ôæ8        à Ž£                    @                      €                                 P }    @ Ò	   `                     p                                                                                   .text         Š                   `.data          J                @  À.tls        0     Ú             @  À.idata      @  
   Ü             @  @.edata      P     æ             @  @.rsrc       `  
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba ,
Aşağıdaki linkteki örnekle, DLL içindeki dışarıdan kullanıma izin verilmiş fonksyinoların adını öğrenebilirsiniz.
http://www.delphifaq.com/faq/delphi/win ... f409.shtml
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Hocam cevaplar için tşk ediyorum;

verdiğiniz linkteki projeyi yaptım ama dll'nin yolunu göstermeme rağmen sürekli olarak

List of functions
uyarısını alıyorum. Anlayacağınız halen daha bir sonuca varamadım..

Teşekkür ediyorum yardımlarınız için... :(
poshet303
Üye

Mesaj gönderen poshet303 »

DLL lerden fonksiyon isimlerini öğrenmek kolay. Bakınız:nirsoft ddl export viewer.

Fakat bu yeterli değil. Foksiyon parametrelerinide öğrenmeli. Bunu yapan araçlarda var. Fakat ücretli (arasanız bulursunuz yazmıyorum. neden mi?bir alt paragrafta açıkladım).

Üstelik şöyle bir sorun var. Başkasının yazdğı bir dinamik kütüphaneyi kullamak yasal açıdan sakıncalı. Eğer o kişi yazdığı DLL i kullanıma açmış ise zaten kullanımı ile ilgili bir döküman yazmıştır.

Delphi 1 ile bir dll viewer geliyordu. komut satırında çalıştırıp parametre olarak DLL in yol ve adını veriyordunuz. bir text dosyaya foksiyon ve parametrelerini yazıyordu. Sanırım sonra kaldırdılar. Dediğim gibi biraz sakıncalı bir iş.

İnternette bedeva dağıtılan yığınla sıkıştırma kütüphanesi var (turbopower paketinde de olacaktı) üstelik delphi cd içinde de bir kütüphane var (kullanım zor, hiç bulaşmayın). Bunlardan birini kullanmayı düşünmezmisiniz.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Anladım hocam ilginiz için çok tşk ediyorum. peki bu turbopower'in içindekini nasıl kullanabilirim onla ilgili bir örnek verebilirmisiniz acaba mümkün mü?

Tşk Ediyorum...
poshet303
Üye

Mesaj gönderen poshet303 »

Abbrevia

http://sourceforge.net/projects/tpabbrevia/

paketin içinde Examples ta örnekler var. (bir yığın)
Ayrıca çok ayrıntılı belgeler mevcut.

vede;

viewtopic.php?t=736&highlight=abbrevia+kullan%FD

viewtopic.php?t=16035&highlight=abbrevia+kullan%FD
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

O kadar kasmaya gerek yok. Delphi'nin içinde bulunun bir konsol uygulaması ile bir dll içindeki export edilmiş fonksiyonları görebilirsin:

tdump -ee unzip.dll 
gibii vs..