DLL'nin fonksiyonlarını öğrenip kullanma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
DLL'nin fonksiyonlarını öğrenip kullanma
Arkadaşlar merhaba;
Sorum şu; içeriğini bilmediğimiz bir dll dosyasının içindeki fonksiyonları nasıl öğrenip kullanabiliriz. İnternet'ten Zip.Dll, ZipDll.Dll, ve UnzDll.Dll diye 3 tane dll dosyası buldum. Bunları yedek almak istenilen verileri ziplemek ve zipli dosyaları açmak için kullanılıyormuş. Bunları biz kendi programımızda nasıl kullanabiliriz acaba...
Yardımlarınız için çok tşk ediyorum...
Sorum şu; içeriğini bilmediğimiz bir dll dosyasının içindeki fonksiyonları nasıl öğrenip kullanabiliriz. İnternet'ten Zip.Dll, ZipDll.Dll, ve UnzDll.Dll diye 3 tane dll dosyası buldum. Bunları yedek almak istenilen verileri ziplemek ve zipli dosyaları açmak için kullanılıyormuş. Bunları biz kendi programımızda nasıl kullanabiliriz acaba...
Yardımlarınız için çok tşk ediyorum...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Hocam notepad ile açıldığı zaman aşağıdaki format'ta çıkıyor dll dosyasının içi... 

Kod: Tümünü seç
MZP ÿÿ ¸ @ ü‹Ø€ûwƒã£Y,s‹
M¤@ƒÂ<uà º ´ Í!¸LÍ!This program must be run under Win32
$7 ‰P(UèıÿÿY3ÀZYYd‰h§,C Eôº è±ıÿÃéÿıÿëë‹Ã_^[‹å]Ë@0‹ÿQÃ@ U‹ì‹E‹U= u f}ufƒ} u¡\&F è§ ¸ ë‹MQ‹MQPRè¥õÿÿ] SV„ÒtƒÄğèb ıÿ‹Ú‹ğ3Ò‹Æèİõÿÿ²¸©A èÕŠşÿ‰F(f¡H-C f‰F-„Ût
d ƒÄ‹Æ^[à SV‹Ú‹ğ‹F(è>şüÿ3Ò‹ÆèÙÏıÿ„Ût‹Æè> ıÿ‹Æ^[ÃSfƒx2 t‹Ø‹Ê‹Ğ‹C4ÿS0[ËÀU‹ìƒÄÀSVW‹Ú‰EüEÀPj h Sè9"ıÿUÀ‹Eüè¢ j j hG hs Sè"ıÿ‹ğƒşÿt j VhP hs Sèø!ıÿ‹Ğ‹Eü‹@(èûŠşÿ3ÀUh.C dÿ0d‰ ‹PE L ¾Ôæ8 à £ @ € P } @ Ò ` p .text Š `.data J @ À.tls 0 Ú @ À.idata @
Ü @ @.edata P æ @ @.rsrc `
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Merhaba ,
Aşağıdaki linkteki örnekle, DLL içindeki dışarıdan kullanıma izin verilmiş fonksyinoların adını öğrenebilirsiniz.
http://www.delphifaq.com/faq/delphi/win ... f409.shtml
iyi çalışmalar.
Aşağıdaki linkteki örnekle, DLL içindeki dışarıdan kullanıma izin verilmiş fonksyinoların adını öğrenebilirsiniz.
http://www.delphifaq.com/faq/delphi/win ... f409.shtml
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Hocam cevaplar için tşk ediyorum;
verdiğiniz linkteki projeyi yaptım ama dll'nin yolunu göstermeme rağmen sürekli olarak
uyarısını alıyorum. Anlayacağınız halen daha bir sonuca varamadım..
Teşekkür ediyorum yardımlarınız için...
verdiğiniz linkteki projeyi yaptım ama dll'nin yolunu göstermeme rağmen sürekli olarak
List of functions
Teşekkür ediyorum yardımlarınız için...

DLL lerden fonksiyon isimlerini öğrenmek kolay. Bakınız:nirsoft ddl export viewer.
Fakat bu yeterli değil. Foksiyon parametrelerinide öğrenmeli. Bunu yapan araçlarda var. Fakat ücretli (arasanız bulursunuz yazmıyorum. neden mi?bir alt paragrafta açıkladım).
Üstelik şöyle bir sorun var. Başkasının yazdğı bir dinamik kütüphaneyi kullamak yasal açıdan sakıncalı. Eğer o kişi yazdığı DLL i kullanıma açmış ise zaten kullanımı ile ilgili bir döküman yazmıştır.
Delphi 1 ile bir dll viewer geliyordu. komut satırında çalıştırıp parametre olarak DLL in yol ve adını veriyordunuz. bir text dosyaya foksiyon ve parametrelerini yazıyordu. Sanırım sonra kaldırdılar. Dediğim gibi biraz sakıncalı bir iş.
İnternette bedeva dağıtılan yığınla sıkıştırma kütüphanesi var (turbopower paketinde de olacaktı) üstelik delphi cd içinde de bir kütüphane var (kullanım zor, hiç bulaşmayın). Bunlardan birini kullanmayı düşünmezmisiniz.
Fakat bu yeterli değil. Foksiyon parametrelerinide öğrenmeli. Bunu yapan araçlarda var. Fakat ücretli (arasanız bulursunuz yazmıyorum. neden mi?bir alt paragrafta açıkladım).
Üstelik şöyle bir sorun var. Başkasının yazdğı bir dinamik kütüphaneyi kullamak yasal açıdan sakıncalı. Eğer o kişi yazdığı DLL i kullanıma açmış ise zaten kullanımı ile ilgili bir döküman yazmıştır.
Delphi 1 ile bir dll viewer geliyordu. komut satırında çalıştırıp parametre olarak DLL in yol ve adını veriyordunuz. bir text dosyaya foksiyon ve parametrelerini yazıyordu. Sanırım sonra kaldırdılar. Dediğim gibi biraz sakıncalı bir iş.
İnternette bedeva dağıtılan yığınla sıkıştırma kütüphanesi var (turbopower paketinde de olacaktı) üstelik delphi cd içinde de bir kütüphane var (kullanım zor, hiç bulaşmayın). Bunlardan birini kullanmayı düşünmezmisiniz.
Abbrevia
http://sourceforge.net/projects/tpabbrevia/
paketin içinde Examples ta örnekler var. (bir yığın)
Ayrıca çok ayrıntılı belgeler mevcut.
vede;
viewtopic.php?t=736&highlight=abbrevia+kullan%FD
viewtopic.php?t=16035&highlight=abbrevia+kullan%FD
http://sourceforge.net/projects/tpabbrevia/
paketin içinde Examples ta örnekler var. (bir yığın)
Ayrıca çok ayrıntılı belgeler mevcut.
vede;
viewtopic.php?t=736&highlight=abbrevia+kullan%FD
viewtopic.php?t=16035&highlight=abbrevia+kullan%FD
- fatihtolgaata
- Üye
- İletişim:
O kadar kasmaya gerek yok. Delphi'nin içinde bulunun bir konsol uygulaması ile bir dll içindeki export edilmiş fonksiyonları görebilirsin:
gibii vs..
tdump -ee unzip.dll