delphi 2006 hata kontrolü

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
delphist
Üye

delphi 2006 hata kontrolü

Mesaj gönderen delphist »

S.a. arkadaşlar delphi7 de yaptığım hata kontrolünü 2006 da yapamıyorum delirmek üzereim.....

try
Transaction baslat

Transactionbitir
except
Transaction geri al
end;

veya

try

except on e: exception do
begin

end;
end;

her iki bloğuda kullandığım ama prg. hata falan yok hiç bişi düzgün...exceptlerden sonra mesaj yazıyorum çalışıyor mesajlar gelior ama herşey normal transaction geri de almıyor ayrıca...kayıtta hiç bir problem yok except den sonraki bölümde çalışıyor ama transaction geri aldığım kodda yazıyor ama almyıor....kayıt yapılıyor mesajlar falan geliyor çözemedim...Lütfen yardımcı olursaız sevinirim.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

sorundan pek bişe anlayamadım, biraz daha açık anlatmalısın.
Exception oluştuğu halde ve sen transaction ı rollback yaptığın halde kaydı geri almıyorsa transaction da bir sorun olabilir.. örn. transaction ın ilgili tabloya dataset le ilişkili olduğunu kontrol et..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Bende pek anlıyamadım ancak şöyle bir tespitim var.

TRY EXCEPT bloğunu F9 ile programı RUN ederseniz bu blok içinde oluşan hatada program kırılacak ve hatanın yerini size gösterecektir. Tabi bunu DEBUG yapabilmeniz için delphi böyle yapıyor. Ayarlar bölümünde bunu değiştirmenizde mümükün.

Programı delphi içinden değilde direk EXE sini tıklayarak çalıştırdınız mı?

Hani belki diyorum, Delphi 7 kullanırırken TRY bloğu içinde hata olunca kırılma diye bir ayar yapmışsınızdırda, programı DEBUG ederken TRY bloğunda kırılmadan çalışmasına devam edebiliyordur.

Saygılar...