S.a. arkadaşlar delphi7 de yaptığım hata kontrolünü 2006 da yapamıyorum delirmek üzereim.....
try
Transaction baslat
Transactionbitir
except
Transaction geri al
end;
veya
try
except on e: exception do
begin
end;
end;
her iki bloğuda kullandığım ama prg. hata falan yok hiç bişi düzgün...exceptlerden sonra mesaj yazıyorum çalışıyor mesajlar gelior ama herşey normal transaction geri de almıyor ayrıca...kayıtta hiç bir problem yok except den sonraki bölümde çalışıyor ama transaction geri aldığım kodda yazıyor ama almyıor....kayıt yapılıyor mesajlar falan geliyor çözemedim...Lütfen yardımcı olursaız sevinirim.
delphi 2006 hata kontrolü
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Bende pek anlıyamadım ancak şöyle bir tespitim var.
TRY EXCEPT bloğunu F9 ile programı RUN ederseniz bu blok içinde oluşan hatada program kırılacak ve hatanın yerini size gösterecektir. Tabi bunu DEBUG yapabilmeniz için delphi böyle yapıyor. Ayarlar bölümünde bunu değiştirmenizde mümükün.
Programı delphi içinden değilde direk EXE sini tıklayarak çalıştırdınız mı?
Hani belki diyorum, Delphi 7 kullanırırken TRY bloğu içinde hata olunca kırılma diye bir ayar yapmışsınızdırda, programı DEBUG ederken TRY bloğunda kırılmadan çalışmasına devam edebiliyordur.
Saygılar...
TRY EXCEPT bloğunu F9 ile programı RUN ederseniz bu blok içinde oluşan hatada program kırılacak ve hatanın yerini size gösterecektir. Tabi bunu DEBUG yapabilmeniz için delphi böyle yapıyor. Ayarlar bölümünde bunu değiştirmenizde mümükün.
Programı delphi içinden değilde direk EXE sini tıklayarak çalıştırdınız mı?
Hani belki diyorum, Delphi 7 kullanırırken TRY bloğu içinde hata olunca kırılma diye bir ayar yapmışsınızdırda, programı DEBUG ederken TRY bloğunda kırılmadan çalışmasına devam edebiliyordur.
Saygılar...