Arkadaşlar merhaba;
Şöyle bir sorunum var. Bir projemde veritabanı olarak mysql kullanıyorum. C:\mysql\data klasörümün içinde db2006, db2007 gibi programın veritabanı tablolarının olduğu klasörlerim var. Ben bunları bir formda gösteriyorum klasörleri yapmak istediğim seçtiğim klasör'e göre odbc'de veritabanının yolunu değiştirmem gerekiyor. Bunu nasıl yapabilirim acaba. Daha önceden bu konu ile uğraşmış arkadaşlar vardır umarım. Yardımlarınız için şimdiden çok tşk ediyorum arkadaşlar...
mysql'de veritabanı yolu değiştirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
mysql'de veritabanı yolu değiştirme
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
ben odbc kullanmıyorum ama odbc'nin connection string'ini dedğiştirmek çok kolaydır. kullandığınız odbc nesnesinin connection string diye bir özeliiği olması lazım orada database'i değiştirebilirsiniz. diğer bir yolu sorgularda çağırdığınız tablonun başına database adınıda eklemeniz. Başka bir yolu kodunu ilk açılışta veri tabanına iletmeniz.
kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
use database_name
kolay gelsin.
Hocam cevap için tşk ediyorum. Sorunumu az önce sonunda halledebildim. Nasıl yaptığıma gelince program açılışta makinenin yılına bakarak veritabanında bakıyor. Yani yıl 2006 ise
Örnek :
'c:\mysql\data\db'+formatdatetime('YYYY',date); gibi bir komutla çalıştığım yıla göre vt'ye program giriş yapıyor. ODBC'de ODBC Dsn diye bir parametre var bu parametre 'de vt'Nin yolu tutuluyor. Buradan da database'de yılı değiştiriyorum ve istediğim gibi yıllar arasında geçiş yapabiliyorum.
Sonunda uzun uğraşlar sonucu hallettik...
Örnek :
'c:\mysql\data\db'+formatdatetime('YYYY',date); gibi bir komutla çalıştığım yıla göre vt'ye program giriş yapıyor. ODBC'de ODBC Dsn diye bir parametre var bu parametre 'de vt'Nin yolu tutuluyor. Buradan da database'de yılı değiştiriyorum ve istediğim gibi yıllar arasında geçiş yapabiliyorum.
Sonunda uzun uğraşlar sonucu hallettik...

Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...