mysql'de veritabanı yolu değiştirme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

mysql'de veritabanı yolu değiştirme

Mesaj gönderen Biltes »

Arkadaşlar merhaba;

Şöyle bir sorunum var. Bir projemde veritabanı olarak mysql kullanıyorum. C:\mysql\data klasörümün içinde db2006, db2007 gibi programın veritabanı tablolarının olduğu klasörlerim var. Ben bunları bir formda gösteriyorum klasörleri yapmak istediğim seçtiğim klasör'e göre odbc'de veritabanının yolunu değiştirmem gerekiyor. Bunu nasıl yapabilirim acaba. Daha önceden bu konu ile uğraşmış arkadaşlar vardır umarım. Yardımlarınız için şimdiden çok tşk ediyorum arkadaşlar...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

ben odbc kullanmıyorum ama odbc'nin connection string'ini dedğiştirmek çok kolaydır. kullandığınız odbc nesnesinin connection string diye bir özeliiği olması lazım orada database'i değiştirebilirsiniz. diğer bir yolu sorgularda çağırdığınız tablonun başına database adınıda eklemeniz. Başka bir yolu

Kod: Tümünü seç

use database_name
kodunu ilk açılışta veri tabanına iletmeniz.
kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Hocam cevap için tşk ediyorum. Sorunumu az önce sonunda halledebildim. Nasıl yaptığıma gelince program açılışta makinenin yılına bakarak veritabanında bakıyor. Yani yıl 2006 ise

Örnek :
'c:\mysql\data\db'+formatdatetime('YYYY',date); gibi bir komutla çalıştığım yıla göre vt'ye program giriş yapıyor. ODBC'de ODBC Dsn diye bir parametre var bu parametre 'de vt'Nin yolu tutuluyor. Buradan da database'de yılı değiştiriyorum ve istediğim gibi yıllar arasında geçiş yapabiliyorum.

Sonunda uzun uğraşlar sonucu hallettik... :)
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...