sorumu kısaca şöyle anlatıyım:
iki tane exe dosyam var.Birinde soru ve cvpları giriyorum diğerinde kategorisine ve test numarasına göre bunları listeletip seçilen cvplara göre değerlendirme yapıyorum.Soruları girerken Genel yetenek için DERS_KODU alanına 1, genel kültür için 2, eğitim bilmileri içinde 3 yazıyorum.Test numarası içinde T_NO alanına sırasıyla 1,2,3...10 değerlerini atıyorum.Sonra soruların listeleneceği ekranda ilk başta kategoriler geliyor, nereden1:integer tipinde değişken tanımladım.Genel yetenek butonuna basılmışsa nereden1:=1, genel kültür butonuna basılmışsa nereden1:=2, eğitim bilimleri butonuna basılmışsa nereden1:=3 oluyor. sonra test numarasını seçeceğmiiz ekran geliyor, nereden:=integer tipinde değişken tanımladım yine. test 1 için nereden:=1,.... test 10 için nereden:=10 oluyor. sonra soru formuna geçiyor, on show olayında aşağıdaki sorguyu yazdım.
Kod: Tümünü seç
dm.SORUDATA.Close;
dm.SORUDATA.SelectSQL.Clear;
dm.SORUDATA.SelectSQL.Text:='Select * from SORU where DERS_KODU='+QuotedStr(inttostr(katunit.Nereden1))+' and T_NO='+QuotedStr(inttostr(sinavunit.nereden))+' ORDER BY SORU_NO';
dm.SORUDATA.Open;
kolay gelsin, iyi çalışmalar