kategori ve test numarasına göre sorgu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Serim
Üye

kategori ve test numarasına göre sorgu

Mesaj gönderen Serim »

mrb arkadaşlar

sorumu kısaca şöyle anlatıyım:
iki tane exe dosyam var.Birinde soru ve cvpları giriyorum diğerinde kategorisine ve test numarasına göre bunları listeletip seçilen cvplara göre değerlendirme yapıyorum.Soruları girerken Genel yetenek için DERS_KODU alanına 1, genel kültür için 2, eğitim bilmileri içinde 3 yazıyorum.Test numarası içinde T_NO alanına sırasıyla 1,2,3...10 değerlerini atıyorum.Sonra soruların listeleneceği ekranda ilk başta kategoriler geliyor, nereden1:integer tipinde değişken tanımladım.Genel yetenek butonuna basılmışsa nereden1:=1, genel kültür butonuna basılmışsa nereden1:=2, eğitim bilimleri butonuna basılmışsa nereden1:=3 oluyor. sonra test numarasını seçeceğmiiz ekran geliyor, nereden:=integer tipinde değişken tanımladım yine. test 1 için nereden:=1,.... test 10 için nereden:=10 oluyor. sonra soru formuna geçiyor, on show olayında aşağıdaki sorguyu yazdım.

Kod: Tümünü seç

dm.SORUDATA.Close;
       dm.SORUDATA.SelectSQL.Clear;
       dm.SORUDATA.SelectSQL.Text:='Select * from SORU where DERS_KODU='+QuotedStr(inttostr(katunit.Nereden1))+' and T_NO='+QuotedStr(inttostr(sinavunit.nereden))+' ORDER BY SORU_NO';
       dm.SORUDATA.Open;
sorunuma gelince : mesela DERS_KODU= 1 (genel yetenek), T_NO= 1 (test 1) olan 3 tane kayıt girdim. ama listelerken birinci ve üçüncü soruyu gösteriyor 2. soruyu atlıyor. dier kategorilerede ikişer üçer kayıt girdim onlarda sorun görünmüyor ama ilk kategoride neden böyle yapıyor anlamadım.neyse tahmini olan varsa ve cvp yazarsanız sevinirm:)

kolay gelsin, iyi çalışmalar
Bilginin temelini sağlam at depremde zarar görmesin
Kullanıcı avatarı
Serim
Üye

Mesaj gönderen Serim »

Kod: Tümünü seç

Select * from SORU where DERS_KODU=1 and T_NO=1 ORDER BY SORU_NO

yukarıdaki sorguyu ibexpertte deneyince doğru bi şekilde çalıştı demekki sorun delphi kısmında katunit.nereden1 ve sinavunit.nereden karşılaştırmalarında :?

ama bazı soruları gösterip bazısını göstermemesi ilginç deilmi??
Kullanıcı avatarı
Serim
Üye

Mesaj gönderen Serim »

neyse sorunu buldum sorgudan kaynaklanmıyormuş, iyi çalışmalar..