var
AppDir: string;
begin
AppDir := ExtractFilePath(Application.ExeName);
Yol tanımı := AppDir + '1.exe';
//...
şeklinde bir yol tanımı yapmalısın.
2.Bu sorununda şu şekilde çözebilirsin.Bildiğim kadarı ile installshield
setup proğramının script dili yok.Onun için siz İnnosetup ve istool ikilisini kullanırsanız ve orada script yazarak proğramların görünmeden kurulmasını sağlayabilirsiniz.Bu sitede de innosetup için yazılmış örnek script var .Ona da bakmanızı tavsiye ediyorum.
Kolay gelsin...
Dostum yardımın için sağol. EXE çalıştırma olayı iyi oldu yalnız bu Innosetup la dün gce baya bi uğraştım. Setup'ımı oluşturdum ama oluşturduğum klasörde gene diğer exeleri gördüm. Yani ana exe'nin içine gömme yapmıyor sanırım. istool'u da şimdi araştırıp bulacam birde onunla denicem
sağol yardımın için
Anladığım kadarıyla mxStorage isimli componenti kullanabilirsin. İstediğin dosyaları bu componentin içine designtime sırasında koyarsın. Runtime sırasında istediğin dosyayı istediğin yere açarak çalıştırabilirsin.
Dostum sana da teşekkür ederim de benim componenti setup programa yamama sorunum olduğundan kullanamıyorum. Yani component çok kurdum ama o komponenti setup görmüyo ve program kurulumdan sonra başka makinedebir türlü çalıştıramıyorum:(
Gene de ilgin için sağol
Daha çok öğrenmem gereken şey var sanırım
selam
innosetup ve istool ikilisini beraber kulllanırsan daha iyi olur.İstool zaten
innosetup da hazırlayacağın setup için bir yardımcı proğradır. Yoksa sadece istool ile kurulum paketi hazırlayamaszın .Kolay gelsin.
var
AppDir: string;
begin
AppDir := ExtractFilePath(Application.ExeName);
//...
şeklinde bir yol tanımı yapmalısın.
Ya bu kodu yazdım ben ama ;
diye cümle var buradaki Yol tanımını ne olarak atıyacam. String falan mı yoksa başka bir şeymi compile hatası veriyo
Embeded dosyaları kullanmanın iki yolu var. Birincisi desteklenen türden dosyaları memoryden çalıştırmak, wav dosyaları gibi. Diğeri desteklenmeyen dosyaları temp olarak bir yere kopyalamak ve oradan çalıştırmak. Makalede anlatılmışş zaten bu.
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Biraz illüzyon yaparak halledebilirsin sanırım. İşin esprisi bir yana ben hala neyi tam olarak yapmak istediğini çözebilmiş değilim.
Vakit ayırıp, şunu düzgünce örnekleyerek anlatırsan sanırım sorun daha iyi anlaşılacak ve sana verilen yanıtlar çoğalacaktır.
Adım adım ilk ekranda ne olacak, neyi tıkladığında ne olacak, en sonunda sonuç olarak ortadaki yapıyı anlat. "Yani bunları yaptıktan sonra benimn elimde şöyle şöyle oluşturulmuş bir dizin, bilmemnerede exeler vs." gibi..
Hocam anladığım kadarı ile birden çok kurulumu tek bir ekrandan yönetmeden bahsediliyor. Bu işi yapan bir program var mı bilemiyorum.. Yine de kurulacak exe ler asıl kurulum exe sinin içine gömülebilir/eklenebilir .. sonra da ayıklanıp istenilen yere kurdurulabilir
Ben de tam olarak sorunu anlayamayanlardanım. Mandrake sorunu derleyip toplayıp ayrıntılı ve örnekli bir şekilde sorarsan daha çabuk çözüme ulaşacaksın.
rsimsek yazdı:Hocam anladığım kadarı ile birden çok kurulumu tek bir ekrandan yönetmeden bahsediliyor. Bu işi yapan bir program var mı bilemiyorum.. Yine de kurulacak exe ler asıl kurulum exe sinin içine gömülebilir/eklenebilir .. sonra da ayıklanıp istenilen yere kurdurulabilir
Hocamının dediğinin aynını yapmaya çalışıyorum. dedikleriniz linkler baktım ve çok denedim. yani bmp avi wawdosyaları yapıyor ama exe leri yapamıyorum. aslında şu an yaptığım program baya popüler çok yerde bu tip All in One tarzı program yapılıyor artık. İçindeki exelerin kopyalanmaması sadece ana formdan kurulması. Tamamen güvenlik ve kopyalanmaya kesin çözüm. ondan bu kadar sizleri rahatsız ediyorum