frie Bird dfault source yazdırma

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

frie Bird dfault source yazdırma

Mesaj gönderen spoke25 »

Selamun aleykum arkadaslar..
Firebirde Olusturdugum Default source lere yazdıgım degerlere grid lerde gorunmuyor. Delphiden kayıt yaptığımda bu alnlara verdiğim defaultsource degerleri yazilmiyor. ikinci olarakta autoinc alnlarda triger kulanayım kulanmayayım Table acıp kapatmadan Gridde gorunmuyor. Bu problemler neden kaynaklanıyor nasıl asabilirim. Saygılaraımla İşiniz gucunuz rast gelsin.
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

Merhaba,

IBX bileşenleri bu sorgulamaları yapmıyorda ondan görünmüyor. Çünkü değişiklikler VT tarafında yapılıyor ama IBX gerisiyle ilgilenmiyor. Kaydeder etmez trigger tarafından değiştirilen alanların son değerlerini görmek için FB 2.0 ve yeni özellikleri destekleyen bağlantı kütüphanelerini beklemeniz gerekiyor.

Siz ek sorgular yazarak bu değişiklikleri sorgulayabilirsiniz. Yani iş programcıya kalmış.
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

Mesaj gönderen spoke25 »

ozaman default deger tanımlamanın anlamı ne.. Yani Bilimiyorum benmii anlmatamadim yoksa gerceklten boyle birsey bir sorun varmı bilmem. Yani Kayıt veritabanına kaydolur olmaz default ta verdigim degeri yazmasi gerekmiyormu sizce ?
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Anlamı çok. Default belirttiğin ve öyle de değer almasını istediğin bir alanı Insert SQL içinde alanı tanımlamazsan VT'ye default değeri yazılır.
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

Mesaj gönderen spoke25 »

coderlord yazdı:Anlamı çok. Default belirttiğin ve öyle de değer almasını istediğin bir alanı Insert SQL içinde alanı tanımlamazsan VT'ye default değeri yazılır.
firebirde veri tabanı hazırlıyorum. İbexperte bulunan data sekmesinden griris yaptıgımda problem yok default alanlara deger giriliyor. fakat delphiden girdigim kayıtlarda o bolumlere null aktarıyor. ibdatabase transaction source table kullanıyorum bende bir hata var hocam ozaman. insert sql de ben deger felan tanımlamıyorum. mantıgım sunu diyor. veri tabına kayıt eklendmi olması gereklen deger defaulta tanımlı olandır.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Mantığını dinlemeden önce Dataset'inin INSERT SQL'ine bir bak. Default değer almasını istediğin alanların orada olmaması lazım. Olmayınca da o alanlara değer giremezsin. İşte IBX'in böyle bir eksikliği mevcut. IBO'da bu alanları tanımlayabiliyorsun. Firebird veya Interbase ile ilgili bir sorun değil bu.