dbgridde float ve integer

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
subscriber

dbgridde float ve integer

Mesaj gönderen subscriber »

stok tablomda ağırklı ve adetli ürünler. Kullanıcı mesela ürün olarak "d" harfini girdiğinde domates ve doğuş çay ürünleri gridde listelendi.

Ürün Adı Kalan Miktar
Domates 34,56
Doğuş Çay 45

bu şekilde gridde görünmesi istiyorum. ama displayformatı değiştirince doğal olarak kolondaki tüm veriler aynı anda değişiyor. grid olarak TMS grid kullanıyorum. şimdiden teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
ALUCARD
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ALUCARD »

hocam bunların hepsi aynı alanın içindemi yoksa farklı alanlardamı

runtime anında displayformat neden değişiyor onu anlamadım

bunlarıda yazarsan bide delihinin hangi versiyonu ve vt olarak ne kullanıyon??? :cry:
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz

Erkan ÇAĞLAR
subscriber

ürün adı alanı=ürünün adı
miktar alanı= ürünün kalan miktarı

benim istediğim aynı gridde adetli olan ürünler sadece sayı olarak görünürken ağırlıklı olan ürünler sonunda iki sayı olacak şekilde virgüllü görünsün.

display format durup dururken değişmiyor tabiki:). Ondan kastım mesela miktar alanın display formatını #,##0.00 yaptığımda adetli ürünler 26,00 olarak görünüyor boş bıraktığımda bu seferde ağırlıklı ürünün miktarı 15,35 ise 15 olarak görünüyor.

ben aynı anda gridin bir kolonunda hem virgüllü hemde tam sayı değer göstermek istiyorum.
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

Display formatını #,0.## şeklinde yazman işini görmez mi?
subscriber

Teşekkürler sorunu string calculate field oluşturarak çözdüm. oncalculatefield kısmında string değere istediğim değeri yazarak gridde gösteriyorum.