Lütfen Yarım Kayır Silme Konusunda

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
okanbaris
Üye

Lütfen Yarım Kayır Silme Konusunda

Mesaj gönderen okanbaris »

:oops: arkadaşlar yaptığım programda 4 tablo var
öğrenci
notlar
devam
aidat
öğrenciden kayıt silindiği zaman tüm tablolarda o öğrenci numarası ile ilgili kayıtlar silinsin istiyorum bunun için nasıl bir SQL sorgusu yazmam gerekir sıkıştım kaldım :oops:
Kullanıcı avatarı
husonet
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen husonet »

delete from ogrencidetay where id in (select ogrenci_id from ogrenci where sart = ?) gibi.......

Kolay gelsin...

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
okanbaris
Üye

ya hüseyin kardeş anlayamadım yazdığını biraz daha açarsançok iyi olacak ben şöle bir sorgu yazdım ama olmadı hata veriyor

SQL sorgusu
DELETE FROM devam.db
WHRE Numara=:k1

kayıt sil butonuna yazdığım kod
Query1->Close();
Query1->Params->Items[0]->AsString=Table1Numara->Text;
Query1->ExecSQL();

Table1 öğrenci tablosu devam tablosuda öğrencilere ait devamsızlık tablosu
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

devam.db dediğine göre sanırım veritabanı olarak paradoks kullanıyorsun. Gerçek bir veritabanı için master/detail ilişkiler için master kayıt silinirken detayları CASCADE olayı veya BEFORE DELETE TRIGGER i ile tutarlılığı bozmadan silebilirsin. Paradoks ta ise DATASET in BeforeDelete ında yazacağın kodlarla silebilirsin.

Kod: Tümünü seç

Table2.First;
while not Table2.Eof do
  Table2.Delete;
viewtopic.php?t=8383&view=next[/code]
En son rsimsek tarafından 18 Ara 2005 11:28 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
okanbaris
Üye

ustam evet paradox kullandım tüm tablolarda no alanı sadece index işaretli primary secondery filan tanımlamadım herhalde o şekilde tanımlama yapıp normal delete komutu ile silmem gerekir anladığım kadarıyla DBDESKTOP da bu dediğiniz olay nasıl gerçekleşiyor onu bilmediğim için SQL e girdim ve QUERY ile yapiim dedim ama oda olmadı yukardaki bahsettiğim pirimay secondary olayı nasıl gerçekleşiyor DBDESKTOP da birde bunu açıklayabilirseniz sevinirim
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Paradoks ta tek bir query ile ilişkili tüm tablolardaki kayıtları silmek bildiğim kadarıyla zor. Sen silmeyi dediğim gibi Tablo nun BeforeDelete ında yapabilirsin.

Not: Önceki mesajda Table1.First; sevhen yazılmıştı Table2.First; olacaktı, değiştirdim :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
okanbaris
Üye

saol ustadım deneyeyim bir
bir kayıt silmek neler getirdi başımıza :) :lol: