WebBrowser da yüklenen sayfa ile ilgili ...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
SeRoKi
Üye

WebBrowser da yüklenen sayfa ile ilgili ...

Mesaj gönderen SeRoKi »

WebBrowser da yüklemeye çalıştığı sayfanın tamamen yüklenip üzerinde işlem yapılması için

Kod: Tümünü seç

while webbrowser1.readystate<>ReadyState_Complete do
application.processmessage;
veya

repeat
application.processmessage;
until webbrowser1.readystate=ReadyState_Complete
satılarını kullanıyorum. Yüklenen sayfanın boyutu büyük olduğunda haliyle bazı problemler çıkartmakta. Sayfa yüklenirken programın diğer kısımları yavaş hareket etmekte. Açmaya çalışılan web sayfasının tamamen yüklenmesi için başka bir yol olabilir mi ?
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Merhabalar,

Bunun için TWEBBrowser nesnesinin OnProgressChange kullanabilirsin.

şöyleki,

.
.
.
procedure TForm1.Webbrowser1ProgressChange(ASender: TObject; Progress, ProgressMax: Integer);
begin
   Application.ProcessMessages;
   // Dilersen bu kısımda ilerleme yüzdesinide gösterebilirsin.
   // Progress, ProgressMax değerlerini kullanarak
end;
.
.
.
Kolay glesin..
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

Evet bir ara bir Haber Arama Programı Yazmıştım...
(şimdi baktığımda bir çok hatasını görüyorum)
Neyse Kullananlar var sanırım...
mevzuya geleyim ben....
bende twebbrowser nesnesi kullanmıştım.....()
Şimdi yapsam RSS kullanırım...
böle bir sorun bende yaşamıştım...bütün nesnelerin yüklenmesini beklemek için twebbroser nesnenin tamamen yüklendiğini kontrol etmen gerekiyordu bende muharrem abinin yazdığı bir mesajı okudum ve denedim sanırım foruma da ben sormuştum...soruyu...
evet proje bitmişti...
Kullancıya verdiğimde...kullancı programı kullanırken o kadar kasılıyordu ki sormayın...kahve içmek bile rahatlatmıyordu...benide aynı ama o zamanlar thread denen bi mevzunun bu hususta işime yarayacağını sanmıyordum...
bir arkadaşın bana durumu iletmesi üzerine...thread mevzuna baktım daha dönce okutuğum delphi kitaplarında bu konu hep başlangıç seviyesinde idi ama tam bir therad uygulaması yapan yoktu (Bi ton delphi kitabı okudum :D ) şimdi yeni yeni öğreniyorum...Bu mevzuyu ama o zaman ücretsiz...bir paket olan jedi den yardım almıştım çünkü kullancıyı bekletemezdim dur ben su thread mevzunu anlayayım ondan sonra tekrar yaparım diyemezdim değilmi( :D )
jediyi kurarsan..orada var ama sen şimdi thread mevzunu araştıracaksındır(Tahmin ediyorum (Bende böle yapmıştım :D))
Bulduğun dökümanalrı gönderirisen sevinirim...
Nede olsa yeni öğreniyorum Bu meseleyi
Mail Adresim
tahsin_balci@hotmail.com
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
Kullanıcı avatarı
mt_mustafa
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mt_mustafa »

Hocam bana da lazım şimdi bu olay :(
baya aradım bulamadım forumda.

Benim de ihtiyacım şu:
Sayfanın tamamen yüklenip bittiğini nasıl anlarız. 800 * 600 boyutlarında Resim çekip kaydedecek bir exe yapıyorum. Resim çekip derken, Site yüklenecek tamamen sonra belirli boyutlarda resim olarak kaydedeceğim. Hepsi tamam, bir tek bu kaldı.

Sorun şu:
OnDocumentComplate ve OnDownloadComplate olaylarında Site yüklenmesi bittiğinde çaışıyo ama, Arka plan resimleri hep en son yüklenir. Yani ben işlemi yapıyorum, resim çekiyorum ama ben resmi aldıktan sonra arkaplan resimleri daha yeni yüklenmiş oluyor. Bunu nasıl halledebilirim acaba ?