S.A.
bazı antivirüs sitelerinde bazı virüslerin kendi smtp engine leri olduğu yazılı. Bundan neyi kastettiğini tam anlayamadım. Indy de bir smtp server diye örnek var ama çalıştıramadım. " ip number and port already in use " deyip duruyor. delphi ile smtp engine oluşturmanın yöntemi hakkında fikri olan var mı?
teşekkürler
smtp server
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
benim çalıştırdıgım da indy demosu idi zaten...
verdigini soylediginiz mesajdan anlasılan smtp server'in kullanmak istedigi ip ve protlar bir baska program tarafından kullanıldıgı icin hata veriyor gibi...
calisan baska bir smtp server web server vs... varsa bunları kapatarak denenebilir ya da komponent uzerinden belki ip ve port ayarları degistirilebilir....
verdigini soylediginiz mesajdan anlasılan smtp server'in kullanmak istedigi ip ve protlar bir baska program tarafından kullanıldıgı icin hata veriyor gibi...
calisan baska bir smtp server web server vs... varsa bunları kapatarak denenebilir ya da komponent uzerinden belki ip ve port ayarları degistirilebilir....
- MercilessTurk
- Üye
Öncelikle delphiye yeni başladığımı ve bu konuda çok bilgili olmadığımı söyleyerek mesajıma başlamak istiyorum. Ben delphi indy smtp serverı kullanarak server kurdum ve daha önceden yazdığım indy smtp ile mail yollayan programım ile kendi pcm de açtığım smtp sunucusundan mail atmak istedim ama olmadı. Smtp sunucuma bağlanıyor ama mail yolla dediğim zaman maili yollamıyor.(pcmin ip si sabit)
fahrettin yazdı: delphi de smtp server ornegi olması lazim... cok eskiden denemis ve hic smtp server kullanmadan o sayede e-mail atabilmistim.
Bu yazdıklarınızda bir çelişki var gibime geldi ya da ben yanlış anladım smtp serverın kullanmak istediği portu ve ip yi zaten smtp clientte kullanmayacak mı? Yardım ederseniz sevinirim 1 gün boyunca kendi pcme kurduğum smtp server ile mail atmaya çalıştım ama olmadı.fahrettin yazdı:benim çalıştırdıgım da indy demosu idi zaten...
- DarkEternal
- Üye
Indy ile şu şekilde e-mail gönderebilirsiniz,test de ettim çalışıyor...
Formunuza bir adet idsmtp ve idmessage koyun,
Formunuza bir adet idsmtp ve idmessage koyun,
Kod: Tümünü seç
IdSMTP1.Host :='mail.adres.com'; //host adresi
IdSMTP1.Username :='ornek@adres.com'; //e-mail adresi
IdSMTP1.Password :='sifre'; //sifre
IdSMTP1.AuthenticationType:=atLogin;
//
idsmtp1.Port:= 25;
try
IdSMTP1.Connect;
except
ShowMessage('Bağlanmadı');
end;
IdMessage1.From.Address :='ornek@adres.com';
IdMessage1.Recipients.EMailAddresses:='gonderilicek@adres.com'; //gönderilicek adres
IdMessage1.Subject :='deneme'; //başlık
IdMessage1.Body.add('deneme deneme deneme'); //mesaj IdSMTP1.Send(IdMessage1);
ShowMessage('Mail Gitti');
finally
IdSMTP1.Disconnect;
end;
- MercilessTurk
- Üye