Transparan Grid
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Transparan Grid
Arkadaşlar merhaba datalarım için cx grid kullanıyorum. Şuan bana şöyle birşey gerekti. Cx grid'i nasıl transparan yapabilirim. (Şefaf yani. Arkasındaki resim form vs. gözükmesi lazım.) Cx gridde bu kesinlikle olmaz derseniz bunu yapabilen başka bir grid varmıdır.
Re: Transparan Grid
Arkadaşlar yokmudur bu konuda bir bilgisi olan
-
- Üye
Mümkün olduğunu sanmıyorum.
Olurmu olmazmı bilmiyorum ama aklıma şöyle bir fikir geldi.
Form'lar transparan yapılabiliyormu ?? = Evet.
Peki transparan yapılan bu formun içindekilerde onunla beraber transparan oluyormu ?? = Evet
Delphide herkez bilirki form'içinde form gömme (frames) olayı var. Frame ettiğin forma istediğiniz yerleştirip frame edilen formu transparan yapabilirsen ki (bu ne kadar mümkün bilmiyorum) sanırım isteğin olabilir.
Peki transparan yapılan bu formun içindekilerde onunla beraber transparan oluyormu ?? = Evet
Delphide herkez bilirki form'içinde form gömme (frames) olayı var. Frame ettiğin forma istediğiniz yerleştirip frame edilen formu transparan yapabilirsen ki (bu ne kadar mümkün bilmiyorum) sanırım isteğin olabilir.
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·
Formlar transparan olunca içindekiler transparan olmuyorki. Ha eğer opaq değerinden bahsediyosanız evet formdaki tüm nesneler opaq değeri düşürülünce form ve formun üzerindeki nesneler hayalet gibi görünmeye başlıyor. Ama benim istediğim bu değil. Benim istediğim gridin arka planının yani o beyz olan yerinin transparan olması.ByDeniS yazdı:Olurmu olmazmı bilmiyorum ama aklıma şöyle bir fikir geldi.