Quick Report, Delphi 7 ile birlikte dağıtılıyor, ancak kurulu olarak gelmiyor. Quick Report"u Delphi 7"ye kurmak için :
1. Component menüsünden Install Packages komutunu verin.
2. Add butonuna tıklatın ve Delphi7\Bin klasöründeki dclqrt70.bpl isimli dosyayı seçin.
şeklinde bir yardım buldum nette. fakat dclqrt70.bpl isimli dosyayı sectigimde. " dclqrt70.dpk not found" diye bir hata alıyorum. birde unit dosyası secmem isteniyor? daha detaylı bir biçimde anlatabilecek varmı? eksik dosya varsa bu dosyaları nasıl tedarik edebilecegimi anlatırmısınız. veyahut qreport tarzında, veritabanındaki kayıtları istedigim biçimde sayfanın istedigim alanında yazdırabileceğim başka bir seçenek varsa anlatırmısınız. teşekkürler.
qreport yükleme sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: qreport yükleme sorunu
yokmu yardımcı olabilecek bir arkadas. hala bulamadım.
Sarıaslan yazdı:Quick Report, Delphi 7 ile birlikte dağıtılıyor, ancak kurulu olarak gelmiyor. Quick Report"u Delphi 7"ye kurmak için :
1. Component menüsünden Install Packages komutunu verin.
2. Add butonuna tıklatın ve Delphi7\Bin klasöründeki dclqrt70.bpl isimli dosyayı seçin.
şeklinde bir yardım buldum nette. fakat dclqrt70.bpl isimli dosyayı sectigimde. " dclqrt70.dpk not found" diye bir hata alıyorum. birde unit dosyası secmem isteniyor? daha detaylı bir biçimde anlatabilecek varmı? eksik dosya varsa bu dosyaları nasıl tedarik edebilecegimi anlatırmısınız. veyahut qreport tarzında, veritabanındaki kayıtları istedigim biçimde sayfanın istedigim alanında yazdırabileceğim başka bir seçenek varsa anlatırmısınız. teşekkürler.
Eğer kullandığınız Delphi 7 değilse bu şekilde sorun çıkarması dogal. Eğer Delphi 2009 filansa dclqrt120.bpl dosyasını yüklemeniz lazım, dclqrt70.bpl dosyasını bu yüzden bulamıyor olabilir.
yok kardesm delphi 7 kullanıyorum :S hala çözemedim bu problemi 2 gündür uğraşıyorum :S rave editör ilede alıcagım dekont için yazıların yer ayarlarını yapamadım. yaptımda düzen sağlayamadım.
QReport ile bende çalışmayı denemiştim ancak sorun çıktı sürekli. Sana tavsiyem bi de ravereport u dene, mezuniyet projemde bunu kullanmıştım hiç sorun çıkarmıyodu, bi raporu kısacık zamanda oluşturabiliyodum.Sarıaslan yazdı:yok kardesm delphi 7 kullanıyorum :S hala çözemedim bu problemi 2 gündür uğraşıyorum :S rave editör ilede alıcagım dekont için yazıların yer ayarlarını yapamadım. yaptımda düzen sağlayamadım.
uğraşıyorum rave ile hala ama pek kullanışlı değil yada ben beceremiyorum.neu84 yazdı:QReport ile bende çalışmayı denemiştim ancak sorun çıktı sürekli. Sana tavsiyem bi de ravereport u dene, mezuniyet projemde bunu kullanmıştım hiç sorun çıkarmıyodu, bi raporu kısacık zamanda oluşturabiliyodum.Sarıaslan yazdı:yok kardesm delphi 7 kullanıyorum :S hala çözemedim bu problemi 2 gündür uğraşıyorum :S rave editör ilede alıcagım dekont için yazıların yer ayarlarını yapamadım. yaptımda düzen sağlayamadım.