Raporlama

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
pma
Üye

Raporlama

Mesaj gönderen pma »

https://www.dropbox.com/s/t5pgj2a3usslfs3/2.jpg?dl=0

Elimde Resimdeki Gibi Bir Servis Forumum Var Bunu Ben Photoshop ta özel olarak çizeceğim form daki satırlara benim veri tabanım da alanlar gelecek mesela Firma adına Firma Tablosunda FirmaAd Alanı Gelecek yada editte yazan gelecek Bunları Yapıyorum ama Raporlama İşleminde Arkaplan Beyaz Olarak Geliyor Onun Yerine Benim Formum Gelmesi Lazım ki Bende hizalama yapabileyim bunu nasıl yaparım

Müşterilerini Bilgilerini ve Cihazlarının Bilgilerini Görüntülediğim Ekrana Bir Buton Koyacağım Buton Bilgileri Direk Forma Dökecek Bende Çıktı Alıp Müşterime Vereceğim

Yardımlar İçin Teşekkürler
tayipk
Üye

Re: Raporlama

Mesaj gönderen tayipk »

fatreportta elindeki servis formunun aynısını oluşturup onun üzerinden yol almayı düşündün mü hiç?
Soru Sorarken yazmaya Üşenmeyen Parmaklar Sorunun Çözüldükten Sonra Teşekkür etmeye de Üşenmesin.
m_yaprakci

Mesaj gönderen m_yaprakci »

tayipk'nın söylediğine ek olarak arka plana hazırladığın servis formunu resim olarak ekleyip üzerinde rahatça çalışabilirsin.
çok karmaşık formlarda tavsiye edilir.
pma
Üye

Mesaj gönderen pma »

tavsiyeleriniz için teşekkürler hemen başlıyorum denemeye :)
pma
Üye

Mesaj gönderen pma »

Birşey Daha Sorayım Bu Benim Yapacağım Raporu Kaydedip Yeni Müşteri Bilgileri İçin Tekrar Boş Vaziyette Çağırmam Mümkün mü ? Çünkü ComboBox ımdan Seçtiğim Müşterinin Bilgileri Rapor Üzerindeki Yerlere Dolacak Her Müşterinin Kendi Bilgilerini Girmem İçin Boş Gelmesi Lazım

nokta vuruşlu yazıcı gibi yani matbaada şirketin bilgileri fatura üzerine basılıdır ama kağıda boş faturaya ürün bilgilerini girip yazarsınız