Müşteri İşlemleri
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Müşteri İşlemleri
Herkese Kolay gelsin..
Şimdi ben dblookupcomboboxdam bir tane müşteri ismi seçiyorum..
Ve o müşteri ile alakalı bilgileri bir adet dbgrid nesnesinde görmek istiyorum.
Yani Bir müşteri seçtiğimde eğer önceden kayıt yapılmışsa hemen onu dbgridde göstersin.Eğer Müşteri kaydı var fakat Müşteri ile ilgili daha önce işlem yapılmamışsa aynı dbgridin boş olmasını sağlayabilirmiyim..Yardım ederseniz sevinirim..Hepinizden Allah razı olsun..
Şimdi ben dblookupcomboboxdam bir tane müşteri ismi seçiyorum..
Ve o müşteri ile alakalı bilgileri bir adet dbgrid nesnesinde görmek istiyorum.
Yani Bir müşteri seçtiğimde eğer önceden kayıt yapılmışsa hemen onu dbgridde göstersin.Eğer Müşteri kaydı var fakat Müşteri ile ilgili daha önce işlem yapılmamışsa aynı dbgridin boş olmasını sağlayabilirmiyim..Yardım ederseniz sevinirim..Hepinizden Allah razı olsun..
Hocam bu master detail ile yapabilirsiniz..mesela ...
Tables..
1 - Musteri
2 - Siparis
gibi 2 adet tablomuz
Bunlarlardan Musteri olanında
Musteri_No
Musteri_Adi
Musteri_Soyadi
Musteri_tel
adres....gibi
Siparis ise
Musteri_No
Siparis_No
Urun_No
Alinan_adet
iki tablodada bulunan müşteri_no'lar ile MasterDetay yaparak
Siz müşteriyi seçtiğinizde grid'de müşterinin varsa siparişi gözükür yoksa gözükmez iyi çalışmalar..
Tables..
1 - Musteri
2 - Siparis
gibi 2 adet tablomuz
Bunlarlardan Musteri olanında
Musteri_No
Musteri_Adi
Musteri_Soyadi
Musteri_tel
adres....gibi
Siparis ise
Musteri_No
Siparis_No
Urun_No
Alinan_adet
iki tablodada bulunan müşteri_no'lar ile MasterDetay yaparak
Siz müşteriyi seçtiğinizde grid'de müşterinin varsa siparişi gözükür yoksa gözükmez iyi çalışmalar..

dbase devam etmeniz mümkün tabiki;dbase artık çok eski bir FileBase veritabanı hocam artık bu tip veritabanlarında uygulama gelişitrmek mantıklı değil... FireBird / Interbase / Sybase gibi Client/Server Veritabanlarında uygulama geliştirmek olmaz ise olmazlardan diyebilirim... FireBird delphi ile gelmiyor... ayrı bir veritabanı .. FireBird bedava bir veritabanı, açık kaynak kodlu olduğu için tüm dünya yani bütün gönül verenler geliştiriyor...
adresi http://www.firebirdsql.org/
Hocam forumda FireBird ile ilgili çok ama çok yazı var.. hatta ve hatta birde seminer var Adnan abinin..
iyi çalışmalar..
adresi http://www.firebirdsql.org/
Hocam forumda FireBird ile ilgili çok ama çok yazı var.. hatta ve hatta birde seminer var Adnan abinin..
iyi çalışmalar..