Onerileriniz?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Onerileriniz?
Merhabalar;
internet uzerinden bir server'a ve o serverda bir database'e bağlanacak bir program yazacagım. database küçük boyutlu bişey olacak. bu kosullarda onereceginiz database türü ve erişim metodları nelerdir. guvenilirlik,hız ve server'a kolay kurulum tercih sebebimdir.
(sql,sybase,midas,???)
internet uzerinden bir server'a ve o serverda bir database'e bağlanacak bir program yazacagım. database küçük boyutlu bişey olacak. bu kosullarda onereceginiz database türü ve erişim metodları nelerdir. guvenilirlik,hız ve server'a kolay kurulum tercih sebebimdir.
(sql,sybase,midas,???)
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
o makinede mysql hizmet veriyorsa ve erişim iznin varsa tabiki bağlanabilirsin..
zeos
ve
viewtopic.php?t=2196

ve
viewtopic.php?t=2196
server- client
server daki tek database'e client programlar vasıtasıyla baglanacak mysql kullanmayı dusunuyorum ama aynı anda database kac kullanıcının baglanmasına izin verdigini bilmiyorum benim programımda ortalama 30 user aynı anda server'a baglanabilmeli mysql bunu yada daha fazlasını destekler mi ?
tşkler
tşkler
Şu anda bende böyle bir projeye başlamak üzereyim. Bir bayii takip sitesi merkezden siparişler girilince ilgili şehirdeki veya ilçedeki bayii'nin o siparişi alması gerekiyor. Bu projede firebird'ü kullanmayı düşünüyorum sizce bir sorun olur mu ? (bir merkez ve yaklaşık 30 tane client olacak.)
Ayrıca yukarıda bahsettiğim sipariş girildikten sonra ilgili client bilgisayardaki verilerin güncellenmes(ilgili query'nin refresh edilmesi) gerekiyor bununla ilgili bir önerisi olan var mı? (mesela bu işi yapabilecek bir stored procedure veya udf olabilir mi veya bu programı web tabanlı bie dille yapmak mı daha iyi verimli olur)
Ben bu işi halletmek için Fastnetle ilgili cliente bir mesaj göndermeyi düşünüyorum. mesajı alan clientte verilerini yeniden güncelleyecek.
Çok uzun oldu ama ancak sorunumu ifade edebildim. (mi acaba ?)
Ayrıca yukarıda bahsettiğim sipariş girildikten sonra ilgili client bilgisayardaki verilerin güncellenmes(ilgili query'nin refresh edilmesi) gerekiyor bununla ilgili bir önerisi olan var mı? (mesela bu işi yapabilecek bir stored procedure veya udf olabilir mi veya bu programı web tabanlı bie dille yapmak mı daha iyi verimli olur)
Ben bu işi halletmek için Fastnetle ilgili cliente bir mesaj göndermeyi düşünüyorum. mesajı alan clientte verilerini yeniden güncelleyecek.
Çok uzun oldu ama ancak sorunumu ifade edebildim. (mi acaba ?)